Edilul Solomon are interzis la secretară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Craiovei este obligat de instanţă să stea departe de cei care sunt martori în procesul de corupţie în care este implicat. Antonie Solomon, edilul din Bănie, şi-a reluat atribuţiile, dar nu are voie să comunice cu nouă dintre subordonaţi. Printre ei, şi secretara primăriei.

Întoarcerea primarului Antonie Solomon (PDL) în fruntea Craiovei nu-i conferă edilului libertatea deplină în exercitarea funcţiei, creând disfuncţii în activitatea administrativă a oraşului. Deşi judecătorii Curţii de Apel Galaţi au decis că edilul îşi poate relua atribuţiile, Solomon nu are voie să intre în contact cu 11 persoane, dintre care 9 angajaţi ai primăriei, toţi martori în procesul în care acesta este judecat pentru fapte de corupţie.

Lista lui Solomon

Pe lista de pe uşa lui Solomon se află 11 „interzişi“   Foto: Bogdan Marica



„Inculpatul Solomon Antonie va respecta următoarele obligaţii: să nu se apropie de persoanele împreună cu care a comis fapta, de martori şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect. Atrage atenţia inculpatului Solomon Antonie că, în caz de încălcare - cu rea-credinţă - a obligaţiilor care îi revin, se va lua faţă de acesta măsura arestării preventive", se arată în decizia luată de magistraţii Tribunalului Galaţi, hotărâre rămasă valabilă după ce Curtea Apel Galaţi a respins la 21 iulie recursul procurorilor DNA Galaţi.

Lista cu persoane cu care Solomon nu are voie să intre în contact a fost afişată luni, la întorcerea acestuia în primărie, şi pe uşa biroului edilului. Lista cu pricina este deschisă de Nicoleta Miulescu, secretara Primăriei Craiova.

Primarul Antonie Solomon susţine că este dispus chiar să absenteze de la următoarea şedinţă a Consiliului Local, programată pentru vineri. „Ori nu o să vin eu, ori nu o să vină secretara. Nu vreau să risc, deşi acolo scrie «cu rea-credinţă», adică să nu avem discuţii în particular. Dar cred că nu vin la şedinţă, ca să nu risc", a explicat edilul. Secretara primăriei, Nicoleta Miulescu, al cărui birou se află la câţiva metri de cel al edilului-şef, consideră că nu vor fi probleme la următoare şedinţă invocând acelaşi argument: exprimarea «încălcarea cu rea-credinţă»". „Vă imaginaţi că nu o să conversăm anterior pentru că nu vrem să îi facem probleme. O să îmi exercit atributele, oricum domnul primar nu conversează cu secretarul în şedinţă. Noi ne vedem corespondenţa separat, nu avem legături directe. Dacă dânsul optează să nu participe la şedinţă eu nu m-aş opune, Doamne fereşte!", a completat Nicoleta Miulescu.

„Mă voi adresa numai preşedintelui"

Metode de fentare a deciziei au găsit şi ceilalţi martori în proces. Consilierul local Gheorghe Nedelescu susţine că în şedinţa de vineri se va adresa numai preşedintelui de şedinţă. „Nu e dificil din punctul meu de vedere. Şedinţa e condusă de preşedinte. Eu mă voi adresa numai preşedintelui atunci când o să am ceva de spus", a plănuit alesul local.

Spre deosebire de aceasta, consilierul Emilian Ştefârţă crede că şedinţa de vineri nu poate fi considerată nici măcar „un contact" între acesta şi primarul Solomon, pentru că „sunt chestiuni instituţionale la care participă mai multe persoane". „Contact e când stai de vorbă în priva sau când vorbim la telefon. Fără discuţii o să fac interpelări", a declarat Emilian Ştefârţă.

Urmează audierea martorilor

Antonie Solomon a fost arestat la 3 martie 2010, la cererea procurorilor DNA Piteşti sub acuzaţia că a primit 50.000 de euro mită pentru eliberarea autorizaţiei de construire a hipermar­ketului PIC din Bănie şi pentru asigurarea unei linii de transport în comun către acest complex comercial. Procesul nu a ajuns nici măcar la stadiul de audiere a martorilor.

image
Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite