Economia ungară, interesată de Transilvania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

unde există posibilităţi de privatizare şi cheltuieli de producţie mici, a declarat, la Târgu Mureş, Peter Skapinyecz, şeful reţelei Hungarian Investment and Trade Development Agency pentru

unde există posibilităţi de privatizare şi cheltuieli de producţie mici, a declarat, la Târgu Mureş, Peter Skapinyecz, şeful reţelei Hungarian Investment and Trade Development Agency pentru Europa de Sud-Est. "Economia ungară este interesată în mod special de Transilvania şi Voivodina, unde ITD Hungary deţine opt birouri, ai căror angajaţi au statut de diplomaţi, iar în majoritatea ţărilor lumii acest organism guvernamental deţine doar câte unul, pe lângă ambasade", a precizat Peter Skapinyecz. El a mai spus că, pentru a veni în sprijinul investitorilor mici şi mijlocii, ITDH a înfiinţat aşa-numitul "Export klub", prin care societăţile sunt ajutate să înceapă exportul de produse, dar să şi poată deveni furnizoare a marilor concerne multinaţionale.
Peter Skapinyecz a susţinut că, în acest moment, investitorii ungari sunt interesaţi în special de investiţii în domeniul infocomunicaţiilor, comercializării de autovehicule, biotehnologiei şi producerii de aparatură medicală. "În funcţie de cerinţe, adoptăm strategii guvernamentale. Dispunem de un modul finanţat susţinut de sistemul bancar prin Banca de Dezvoltare a Ungariei (MFB)", a precizat Skapinyecz.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite