Economia apelor uzate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania General Electric va reduce consumul de apă cu echivalentul a 3.000 de bazine de înot Până în 2012, compania General Electric va economisi 7,4 milioane de metri cubi de apă.

Compania General Electric va reduce consumul de apă cu echivalentul a 3.000 de bazine de înot

Până în 2012, compania General Electric va economisi 7,4 milioane de metri cubi de apă. Acest obiectiv "agresiv" e pe măsura reputaţiei trustului.

Despre acest angajament asumat de General Electric, i-am solicitat părerea dlui Cristian Colţeanu, director executiv al filialei GE pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova. Anunţul reducerii consumului de apă cu 20% până în 2012 a fost făcut la Bruxelles, cu ocazia bilanţului celui de-al treilea an de funcţionare a diviziei Ecomagination, care produce echipamente pentru protecţia mediului.

"A răspunde cu soluţii eficiente cerinţelor de mediu este o provocare şi o chestiune de prestigiu", spune Colţeanu. Înfiinţată acum 120 de ani de Thomas Alva Edison, creatorul becului electric, compania a lansat în 2005 divizia Ecomagination, destinată rezolvării problemelor de mediu ale lumii. GE dezvoltă acum "tehnologii curate", iar investiţiile în divizia "verde" au depăşit deja un miliard de dolari.

Se estimează că în 2020 Ecomagination va aduce companiei General Electric venituri globale de 25 miliarde de dolari. Răspunsul la întrebarea dvs. se găseşte în această strategie a GE, numită Ecomagination.

Criza apei, manageriată strategic

Populaţia globului, care astăzi numără 6,5 miliarde de oameni, va ajunge în 2050 la 9 miliarde. Se estimează că, începând din 2025, 2/3 din populaţia globului va trăi în zone cu resurse limitate de apă. În acest context, GE Water & Process Technologies a lansat "cartea albă a reciclării apei".

Rolul filialei GE în zona România, Bulgaria şi Republica Moldova asigură implementarea strategiilor corporaţiei, asemenea "unui centru de control". Investiţia în 2007 a fost de 500 milioane de dolari, iar vânzările de echipamente au fost de 400 milioane de dolari, din care 80% au revenit României.

Deşi 75% din suprafaţa Pământului este acoperită de apă, doar 1% este apă potabilă
Cristian Colţeanu,
director executiv la General Electric

Portofoliul de soluţii

General Electric şi-a propus să reducă întreg consumul de apă cu 20%, până în 2012.

Proiectul va fi implementat în cele 100 de unităţi ale companiei, de pe întreaga planetă.

Tehnologiile de reutilizare a apei duc la eficientizarea consumului.

Şi în România se aplică acelaşi portofoliu de soluţii privind economisirea apei.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite