Economia Turciei ar putea scădea cu peste 3,6%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Economia Turciei ar putea scădea, în acest an, cu peste 3,6%, cât se estimase la începutul anului, din cauza crizei economice izbucnite la nivel global, a declarat Ali Babacan, ministrul Economiei, citat de Reuters.

Turcia a înregistrat în intervalul 2002-2007, o creştere medie anuală de peste 7%. Fondul Monetar Internaţional (FMI) estimează că economia Turciei va scădea cu 5,1% în în acest an. Guvernul ar putea introduce noi reduceri de taxe pentru stimularea economiei şi va anunţa în curând dacă le va extinde pe cele existente, conform declaraţiilor ministrului turc al Economiei.

Babacan a spus că se va întâlni cu directorul adjunct al FMI, John Lipsky, în această lună pentru a discuta despre condiţiile unui nou împrumut. Negocierile de până acum au eşuat, iar premierul Tayyip Erdogan a spus că Turcia nu vrea să facă o serie de concesii cum ar fi cele referitoare la cheltuieli.
Investitorii şi economiştii spun că o înţelegere cu FMI, estimată la 45 miliarde dolari, ar sprijini guvernul şi sectorul privat mai ales referitor la plata datoriilor scadente în 2009.
Discuţiile cu FMI cu privire la un acord stand-by fuseseră suspendate în ianuarie din cauza problemelor ridicate de veniturile neînregistrate, cheltuielile guvernamentale şi administrarea taxelor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite