Economia Japoniei iese din recesiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Economia Japoniei iese din recesiune
Economia Japoniei iese din recesiune

Economia Japoniei a ieşit, din punct de vedere tehnic, din recesiune, după ce în al doilea trimestru din acest an a marcat o creştere de 3,7%.

Factorii ce au dus la trecerea economiei pe trend pozitiv sunt exporturile şi cheltuielile de consum. În primul trimestru al anului, pe de altă parte, Produsul Intern Brut (PIB) a scăzut, în termeni anuali, cu 11,7%.

Guvernatorul băncii centrale a Japoniei, Masaaki Shirakawa, a spus recent că recuperarea economiei japoneze, a doua ca mărime din lume, este foarte probabil să fie slabă, deoarece nu există garanţii că cererea va creşte, în contextul implementării programului de stimuli.

”Chiar dacă vom înregistra o revenire, nu cred că aceasta va fi impresionantă”, a spus Shirakawa, citat de NewsIn, în condiţiile în care banca a menţinut dobânda cheie la 0,1%.

Programul de 25.000 de miliarde de yeni (262 de miliarde de dolari), pus la punct de cabinetul premierului Taro Aso, a dus la creşterea încrederii consumatorilor pentru a şaptea lună la rând în iunie, conform unui raport guvernamental.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite