Ecologiştii se opun centralei nucleare de la Belene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Partidului Ecologist Român au organizat ieri un miting de protest în faţa Ambasadei Bulgariei la Bucureşti, cerând stoparea construcţiei centralei nucleare din localitatea

Reprezentanţii Partidului Ecologist Român au organizat ieri un miting de protest în faţa Ambasadei Bulgariei la Bucureşti, cerând stoparea construcţiei centralei nucleare din localitatea Belene.

Aflată la şapte kilometri de graniţa României, centrala ar urma să fie amplasată într-o zonă cu risc seismic ridicat. Radu Balaban, preşedintele ecologiştilor din sectorului 2, a povestit că ridicarea acestei centrale a început în anul 1981, dar proiectul a fost abandonat din cauza problemelor tehnice, după ce riscul unui accident catastrofal în caz de cutremur a fost demonstrat de un studiu al Academiei de Ştiinţe din Sofia.

Ecologiştii spun că tehnologia ce ar urma să fie folosită la două dintre reactoarele centralei de la Belene este aceeaşi cu cea de la Kozlodui, care a fost închisă tocmai pentru că nu prezenta garanţii. Concomitent cu protestul, în spatele Universităţii, lângă fântâna Institutului de Arhitectură, a fost lansată o campanie de strângere de semnături, care va continua zi de zi, între orele 10.00 şi 17.00, până vineri, 14 martie. Ieri, în cinci ore s-au adunat 230 de semnături. (Andreea Ofiţeru)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite