Eco-parc "Ariel Sharon"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numele fostului premier israelian Ariel Sharon a fost dat, în cadrul unei ceremonii oficiale, unei rezervaţii de la marginea oraşului Tel Aviv. Sub atenta supraveghere a serviciilor de

Numele fostului premier israelian Ariel Sharon a fost dat, în cadrul unei ceremonii oficiale, unei rezervaţii de la marginea oraşului Tel Aviv.

Sub atenta supraveghere a serviciilor de informaţii (SHABAK), Parcul naţional "Ariel Sharon" a fost inaugurat, la sfârşitul săptămânii trecute, pe Muntele Hiryia, o zonă periferică a Tel Avivului. Premierul Ehud Olmert a ţinut să amintească faptul că "Arik" a dorit, pe vremea când era prim-ministru, să înfiinţeze acolo cea mai mare rezervaţie naturală a Israelului.

Ocupând o suprafaţă de 800 de hectare, parcul va fi de două ori mai mare decât celebrul Central Park din New York. Apropiaţii fostului premier israelian (aflat în continuare într-o stare precară de sănătate), precum şi fiul acestuia, Omri, au participat la ceremonia de inaugurare. "Arik a decis să creeze acest parc şi a spus că ar fi mândru dacă ar restaura această zonă imensă", a declarat actualul prim-ministru, Ehud Olmert. Acesta a promis că va contribui personal, din punct de vedere financiar, la crearea celei mai frumoase rezervaţii naturale a Israelului, după cum se aşteaptă să devină Parcul "Ariel Sharon".

Potrivit lui Olmert, rezervaţia va contribui la creşterea calităţii vieţii locuitorilor din zonă. "Trebuie să conservăm, cu orice preţ, peisajele minunate ale ţării noastre, pe care nu am ştiut să le păstrăm până acum, pentru a lăsa o moştenire durabilă copiilor noştri", a mai spus oficialul israelian.

Fără beton, multe grădini

Viitorul parc are o importanţă ecologică însemnată, dat fiind că se află în apropierea "zonei Dan", considerată de către localnici un simbol al impurităţii. Prezent, de asemenea, la ceremonie, preşedintele israelian, Shimon Peres, a subliniat că amplasarea rezervaţiei lângă o fostă zonă de descărcare a deşeurilor publice, adevărată ameninţare ecologică, denotă intenţia Israelului de a acorda o atenţie mărită problemelor de mediu, "pentru ca ţara noastră să devină un loc curat şi verde, care să-i atragă pe străini".

Conform dorinţei lui Ariel Sharon, în parc nu va exista nicio construcţie, deşi au fost primite deja cereri în acest sens, inclusiv pentru ridicarea unui minicartier. În schimb, este prevăzută amenajarea mai multor grădini, a unui lac artificial, a unor cursuri de apă şi a unor situri arheologice.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite