Eco-mariajele cuceresc Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce s-a răspândit în SUA, "nunta verde" îi câştigă şi pe europeni Dat fiind că ecologia tinde să devină o constantă a civilizaţiei contemporane, iată că ea îşi pune amprenta

După ce s-a răspândit în SUA, "nunta verde" îi câştigă şi pe europeni

Dat fiind că ecologia tinde să devină o constantă a civilizaţiei contemporane, iată că ea îşi pune amprenta şi asupra evenimentelor semnificative din viaţa noastră de zi cu zi. Un exemplu în acest sens îl constituie căsătoriile ecologice care, după ce au fost "adoptate" de englezi şi americani, capătă din ce în ce mai mulţi adepţi şi în Franţa.

Numărul firmelor franţuzeşti care organizează ceremonii nupţiale "ecolo" a crescut semnificativ în ultimii doi ani, tot mai multe cupluri dorind să-şi sărbătorească nunta într-un mod care să nu aducă, pe cât posibil, niciun prejudiciu mediului înconjurător. Pentru a-şi demonstra seriozitatea în acest sens, firmele trebuie să prezinte viitorilor miri un aşa-numit "pachet verde", ce conţine "oferta ecologică" referitoare la organizarea nunţii, de la locul unde aceasta urmează să se desfăşoare şi până la meniul "bio" ori rochia de mireasă şi costumul de mire "eco-friendly".

Respectul mirilor faţă de mediul înconjurător începe de la invitaţiile de nuntă, care sunt tipărite pe hârtie reciclabilă, la fel ca şi meniul.

Fără pesticide în buchetul miresei

Costumaţia mirilor este făcută din materiale "organice", cum ar fi mătasea sau alte ţesături din fibre naturale (unele firme propun chiar rochii de mireasă din fibre de bambus). Felurile de mâncare servite invitaţilor sunt, la rândul lor, "organice" şi preparate într-un mod simplu şi cât mai puţin poluant. Vesela, de unică folosinţă, este din material bio-degradabil, cum ar fi fibra de bambus sau de trestie de zahăr. Şi un "amănunt" important: florile din buchetul miresei trebuie să fie proaspete, crescute "natural", fără pesticide.

Preţuri cam piperate

Deocamdată, nunţile ecologice nu sunt la îndemâna oricui, date fiind preţurile prohibitive, mai ales dacă se doreşte o ceremonie fastuoasă. Spre exemplu, pentru un "mariaj ecolo" cu 150 de invitaţi, factura poate ajunge la 25.000 de euro. Dar există şi oferte mai "rezonabile", în care nu sunt puse la socoteală băuturile ori aranjamentele florale. Firmele de gen mai pot organiza transportul pe biciclete al invitaţilor sau o "lună de miere" ecologică.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite