Eco - Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ce paradox să vezi cumva ca primar şi altcumva ca preşedinte Aveam pe vremea liceului o profesoară care, de câte ori spărgeam vreun geam, ne avertiza ironic: distracţiile se plătesc!

Ce paradox să vezi cumva ca primar şi altcumva ca preşedinte

Aveam pe vremea liceului o profesoară care, de câte ori spărgeam vreun geam, ne avertiza ironic: distracţiile se plătesc! Mi-am adus aminte de vorbele sale acum. Bag de seamă că preşedintele Băsescu, văzând pericolul ce pândeşte parcul Bordei, se dă de ceasul morţii să-l salveze. A mirosit fiinţa politică dintr-însul că e rost de ceva halit popularitate. Lumea protestează în număr din ce în ce mai mare, bucureşteni, ecologişti fanatici sunt în stradă, e bine să te faci antreprenorul unor idealuri ecologiste în zilele astea de iulie, e rost de ceva avere electorală. Ceea ce mulţi tovarăşi de baricadă cu eco-preşedintele uită de faptul că la această "distracţie" s-a ajuns graţie fostului primar al Capitalei. Traian Băsescu. Sub mandatul său s-a produs cedarea celor 3,3 ha, probabil din grabă, neglijenţă, neatenţie. Din distracţie.

Mai mult, acum, preşedintele îl năpăstuieşte pe primarul Videanu. Poate că îl va năpăstui şi atunci când ecologiştii şi bucureştenii se vor sesiza (din păcate, mult prea târziu, post factum) de cine şi de cum au fost făcute supermagazinele alea din pădurea Băneasa, de câţi copaci au fost sacrificaţi şi ce mare necesitate aveau bucureştenii de încă un "building de office-uri" şi musai de supermarket în zona de nord. Vai, cum le ardea lor buza, cetăţenilor excitaţi! Parcă văd o hârtie semnată "un grup de bucureşteni", cerând cu ardoare office-uri şi mai ales încă un supermarket în Băneasa. Sper ca şi acest caz să fie adus în discuţie.

O altă "distracţie" a fostului ministru al transporturilor, Băsescu, pentru care trebuie acum să plătească preşedintele, este tot de natură ecologistă: Cazul DN 66A alias "drumul lui Băsescu" dintre Băile Herculane şi Câmpul lui Neag. Periclitând integralitatea parcului Retezat (ait, alt parc!), drumul cu pricina a fost aprobat tot de ministrul Băsescu. Cel care acum s-a alăturat ecologiştilor din toată ţara. Ce paradox, ce ciudăţenie să vezi cumva ca primar sau ministru şi altcumva ca preşedinte! Ceea ce încurcă e doar faptul că toţi trei poartă un nume: Traian Băsescu. Care ca preşedinte a devenit mai drept. Or, vizează un spor de popularitate despre care Pamfil Şeicaru, referindu-se la generalul Averescu, scria: "Nimic mai instabil decât popularitatea, produs al exaltării imaginaţiei maselor, dacă un iureş de popularitate poate impune un om, o grupare politică, când vine refluxul se menţine numai cine reprezintă o idee."

Aşteptăm cu interes ideile băsesciene. Cele noi. De preşedinte.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite