Eclipsă care face Luna roşie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eclipsa va dura cinci ore şi 56 de minute
Eclipsa va dura cinci ore şi 56 de minute

Eclipsa totală de Lună care va avea loc sâmbătă se va vedea în totalitate doar în Asia şi Australia.

Din America de Nord, Europa şi Africa se va vedea pe jumătate - americanii vor vedea prima parte, în timp ce din România se va vedea cea de-a doua. Potrivit reprezentanţilor Observatorului Astronomic din Capitală, pe teritoriul ţării noastre, Luna va răsări la ora 16.30, dar de la ora 16.56 va fi acoperită de umbra Terrei. Astronomii arată că apoi se va putea vedea cum satelitul natural al Pământului iese din umbră, începând cu ora 16.57 şi până la 18.18, când va intra în penumbră.

Specialiştii arată că pentru a vedea eclipsa nu este necesar un instrument astronomic, dar este nevoie ca orizontul estic să fie liber pentru a putea fi observată. Totodată, fenomenul se poate vedea numai dacă este senin, nefiind vizibilă în condiţii de nori, ploaie sau ninsoare. Cei care vor să vadă Eclipsa pot merge la Observatorul Astronomic din Capitală, care  va fi deschis sâmbătă începând cu ora 16.30.

Eclipsa va dura cinci ore şi 56 de minute. Astronomii susţin că următoarea eclipsă totală de Lună ce va fi vizibilă din România se va produce pe 28 septembrie 2015. 

info
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite