EXCLUSIV adevarul.ro / Şeful FMI a făcut pe seducătorul şi cu jurnalista Laura Chiriac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Laura Chiriac a povestit pentru adevarul.ro propriile experienţe cu directorul FMI care nu a pregetat în a fi extrem de amabil şi cu atrăgătoarea jurnalistă. Dominique Strauss-Kahn s-a arătat foarte interesat de Laura Chiriac pe care a invitat-o personal la un dineu unde au vorbit toată seara. La final, şeful FMI a insistat în repetate rânduri ca partenera sa de discuţie să mai rămână la petrecere.

Iată ce a povestit jurnalista

"Lucram pe atunci la RFI şi am participat la o conferinţă la Bucureşti unde era invitat şi domnul Strauss-Kahn. Eram destul de puţini jurnalişti în sală care erau francofoni aşă că ni s-a adresat mai mult nouă, celor care vorbeam limba.

Este un fapt cunoscut printre jurnalişti că domnul Strauss-Kahn nu face economie de seducţie. Se ştie că încearcă mereu să fie amabil. Atitudinea e mai degrabă una agreabilă. Nu a pus niciodată presiune pe cele cărora se adresează. De aceea nici nu există plângeri în afară de cea a jurnalistei Tristane Banon care susţine că acesta ar fi violat-o în 2002.

După conferinţă, Strauss-Kahn a insistat să ne vedem la dineul care avea loc în acea seară la Ambasadă, eveniment la care oricum m-aş fi dus. La dineul respectiv am vorbit mult iar conversaţia a fost una interesantă şi agreabilă iar şeful FMI a fost foarte politicos şi amabil. Când am vrut să plec a insistat de mai multe ori să mai rămân.

Am stat la masă chiar lângă el. Oricum, se cunoaşte faptul că mereu a fost mai interesat să se adreseze jurnalistelor decât jurnaliştilor.

De fapt el chiar are reputaţia de a fi selectiv. Până la urmă, dacă este să ne uităm şi la preferinţele sale este evident că îi plac femeile care arată bine. Chiar şi jurnalista care l-a acuzat de viol este o tânără atrăgătoare iar soţia lui,  jurnalista Anne Sinclair, este o femeie foarte frumoasă.

Ştiu din experienţă că majoritatea oamenilor politici francezi sunt recunoscuţi pentru amabilitatea pe care o afişează faţă de femei în special. Cu Nicolas Sarkozy am păţit ceva asemănător. Pe atunci ministru de Interne, Sarkozy se afla într-o delegaţie în România. Ne aflam la un centru de plasament. La un moment dat, Sarkozy a făcut doi paşi în spate, s-a uitat către mine şi m-a întrebat dacă aşa arată toate centrele de plasament din România. Iniţial nu am înţeles de ce m-a oprit tocmai pe mine care mă aflam în spatele lui să mă întrebe aşa ceva. Apoi mi-am dat seama că aşa sunt ei. Politicienii francezi, încearcă să îţi câştige simpatia, să te treacă pe tine ca jurnalist de partea lor, printr-o atitudine extrem de amabilă. Totul face parte din cultura lor. Ei aşa sunt, îşi spun pe nume şi sunt persoane tactile. Te ating, te bat pe spate, chiar dacă abia te-au cunoscut.

Cu toate astea am fost şocată să aud despre incidentul din hotel. Cred că este o înscenare bazată pe faptul că atitudinea lui faţă de femei era punctul său sensibil pe care toată lumea îl cunoştea".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite