EXCLUSIV Lista învinuiţilor care au luat şpagă la Liceul „Al. Vlahuţă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În timpul descinderilor din vară, mascaţii i-au blocat în liceu pe elevi şi pe profesori
În timpul descinderilor din vară, mascaţii i-au blocat în liceu pe elevi şi pe profesori

Profesori, elevi, personal auxiliar de la grupul şcolar din Podu Turcului și rude ale acestora au fost trimişi în judecată. Persoanele judecate sunt acuzate de trafic de influenţă în formă continuată şi asocierea pentru săvârşirea de infracţiuni de corupţie.

Dascălii şi absolvenţii de la Grupul Şcolar „Alexandru Vlahuţă" din localitatea băcăuană Podu Turcului, acuzaţi de luare şi dare de mită la examenul de Bacalauret din vară, au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Bacău.

Cei 95 de inculpaţi vor fi judecaţi pentru trafic de influenţă în formă continuată şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni de corupţie. Cele mai multe dintre persoanele acuzate, 81, sunt candidaţi şi rude ale acestora care au dat între 2.000 şi 8.000 de lei pentru promovarea examenului de Bacalaureat de anul acesta cu note mari.

·    Dumitru Țopa, director Grup Școlar ”Alexandru Vlahuță”: a luat mită, împreuna cu Doina Antohe, directorul adjunct al școlii, suma de 23.700 de lei și 4.145 de euro de la 38 de candidați. Alte sume neprecizate au fost găsite la perchezițiile efectuate la domiciliul personal.

·    Tatiana Moraru, secretară Grup Școlar ”Alexandru Vlahuță”: a luat de la Dumitru Țopa 3.200 de lei, bani pe care ulerior i-a folosit pentru a mitui doi din membrii comisiei de bacalaureat. Alte sume neprecizate au fost găsite la perchezițiile efectuate la domiciliul personal.

·    Liviu Balan, profesor Grup Școlar ”Alexandru Vlahuță”: a luat mită suma de 995 de euro în calitate de intermediar pentru trei candidați.

·    Enache Daniel Teodor, profesor Grup Școlar ”Alexandru Vlahuță”: a luat în calitate de intermediar 6.000 de lei de la trei candidați

·    Viorica Boghiu, bibliotecar Grup Școlar ”Alexandru Vlahuță”: sume neprecizate

·    David Spiru, profesor, membru în comisia de bacalaureat: 2.100 de lei de la Tatiana Moraru

·    Marin Barbu, profesor în comisia de bacalaureat: 1.100 de lei de la Tatiana Moraru

·    Doina Antohe, director adjunct Grup Școlar ”Alexandru Vlahuță”: a luat mită, împreună cu Țopa Dumitru, suma de 23.700 de lei și 4.145 de euro de la 38 de candidați. Singură  luat șpagă suma de 77.800 de lei și 7.650 de euro de la 62 de candidați. Alte sume neprecizate au fost găsite la perchezițiile efectuate la domiciliul personal.

·    Roxana Antohe, intermediar: 2.000 de lei

·    Maricica Alexă, intermediar: 2.000 de lei

·    Gheorghe Ciobanu, intermediar: 600 de euro

·    Constantin Năstac, intermediar: 800 de euro

·    Cristea Aurel Frigură, intermediar: 3.800 de lei

·    Gheorghe Olaru, intermediar: 2.000 de lei

·    Duca Traian, intermediar: 4.800 de lei de la cinci candidați

În total În total, au fost găsite sumele de 91.850 lei (reprezentând aproximativ 21.360 euro) şi 7.750 euro, plus alte sume neprecizate ridicate de la domiciliile lui Țopa, Antohe și Moraru.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite