Indienii au făcut la Galaţi 678 mil. € profit - Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Indienii au făcut la Galaţi 678 mil. € profit - Revista presei economice
Indienii au făcut la Galaţi 678 mil. € profit - Revista presei economice

Presa economică de astăzi scrie despre profitul ArcelorMittal Galaţi, problemele financiare ale fraţilor Micula sau evoluţiile bursiere. Printre alte subiecte, Petrom caută combustibili la Neptun, iar restructurarea producţiei de energie este un vis frumos.


Indienii au făcut la Galaţi 678 mil. € profit.

Indienii de la ArcelorMittal Galaţi, cel mai mare exportator al României, au făcut profituri cumulate de 884 mil. dolari (678 mil. euro) la Galaţi de când au preluat compania, dar în ultimul an au închis circa jumătate din capacităţile de producţie ale combinatului şi au renunţat prin programe de plecări voluntare la circa 3.000 de angajaţi, scrie Ziarul Financiar. Rezultatele globale la semestru ale ArcelorMittal arată o scădere la jumătate a businessului şi trecerea pe pierdere, cu un rezultat negativ de 1,4 miliarde de euro.

Fraţii Micula, pe lista executaţilor silit pentru 25,9 milioane de euro.
Patru dintre firmele fraţilor Micula au acumulat datorii la bugetul de stat şi restanţe la contribuţiile sociale de peste 108 mil. lei (25,9 mil. euro), iar sumele sunt în executare silită, arată, la data de 30 iulie, lista marilor datornici, publicată de Ministerul Finanţelor. Datoriile multora dintre companiile care înregistrau datorii la bugetul de stat în martie au explodat, pur şi simplu, în ultimele patru luni. Astra Vagoane, Altex, Blue Air sau companiile de leasing ale grupului Ţiriac, Raiffeisen sau Romstal completează lista neagră a Finanţelor, anunţă Business Standard.

Rezumat bursier: Noi maxime în 2009. 
SIF-urile au uimit piaţa şi au testat noi maxime din acest an. BET-FI s-a apropiat de 21 de mii de puncte după un avans de peste 6%. Restul pieţei a urcat mai modest, în medie cu 2,5%. Rulajele au urcat la un maxim al săptămânii, 9 mil de euro. Indicii au câştigat teren pe parcursul şedinţei, iar finalul a sporit interesul, în special, pe cele cinci societăţi de investiţii care au închis cu aprecieri pe aproape 6%, potrivit Money.

Petrom caută combustibili la Neptun. Petrom, cel mai mare producător de ţiţei şi gaze din Europa de Sud-Est, a început lucrările de explorare a perimetrului Neptun, în Marea Neagră, pentru evaluarea potenţialului de hidrocarburi, în conformitate cu acordul semnat în decembrie 2008 cu ExxonMobil Exploration and Production Romania.
"Lucrările iniţiale vor include un program de achiziţie seismică 3D pe o suprafaţă de aproximativ 3.000 kilometri pătraţi. Este cea mai mare suprafaţă explorată în România prin tehnica de achiziţie seismică 3D, notează reprezentanţii Petrom într-un comunicat citat de Curierul Naţional.

Restructurarea producţiei de energie, un vis frumos.
Sindicaliştii s-au săturat de promisiunile ministrului Economiei, Adriean Videanu, cu care au agreat un proiect de restructurare a producţiei de energie. Ei spun că ministrul Videanu tot amână constituirea celor două mari companii producătoare, soluţie de care sectorul nostru energetic are nevoie pentru a supravieţui crizei şi pentru a putea realiza costisitoarele investiţii de mediu, notează Bursa. Adriean Videanu a prezentat, vineri, oficialilor FMI, proiectul de elaborare a strategiei de reindustrializare şi proiectul de restructurare a sectorului de producere a energiei electrice. Numai că sindicaliştii din domeniul energetic nu ştiu ce variantă de restructurare le-a fost prezentată oficialilor FMI, din moment ce nici nu au fost demarate analizele tehnice şi economice necesare constituirii celor două companii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite