Garsonieră nouă, cu doar 16.000 €

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Garsonieră nouă, cu doar 16.000 €
Garsonieră nouă, cu doar 16.000 €

Cea mai ieftină casă de la târgul Project Expo are bucătăria gata mobilată şi o „dependinţă“ pe patru roţi. Case cât mai ieftine, asezonate cu promoţii care mai de care mai strălucitoare. Iată reţeta aplicată de developeri în această perioadă.

Citiţi şi:    


Puţin după deschiderea târgului imobiliar Project Expo, aparent nimic deosebit. Aceleaşi standuri împodobite cu pliante, liste de preţuri şi machete, aceiaşi expozanţi care se întrec în amabilităţi, în aşteptarea clienţilor. După o discuţie cu organizatorii, ai toate şansele să te molipseşti de optimism. Asta pentru că punctul forte al târgului este chiar visul oricărui cumpărător: preţurile mici! Atât de mici încât să depăşească chiar şi aşteptările unui cumpărător prin „Prima Casă“.

Cea mai ieftină ofertă prezentă în cadrul târgului este o garsonieră de 21 de metri pătraţi utili ce costă 21.000 de euro. O precizare necesară este că locuinţa se află într-un complex rezidenţial din Ploieşti. În cazul în care asta nu reprezintă o problemă, ai un motiv de bucurie în plus.

Garsonierele, vedetele momentului

Oricare dintre cele 50 de garsoniere vine la pachet promoţional cu o bucătărie mobilată şi o Dacie Logan. Dacă din preţul locuinţei scădem 6.000 de euro (valoarea celei mai ieftine versiuni de Dacie Logan), rezultă un preţ al casei de 15.000 de euro.

În Bucureşti, orientarea dezvoltatorilor este aceeaşi, recunoaşte Cosmin Radu, general managerul Zero Point Consulting, compania organizatoare a târgului. Atracţia cumpărătorilor ar fi ofertele de garsoniere cu preţuri cuprinse între 34.000 şi 40.000 de euro, ce pot fi găsite în mai multe ansambluri rezidenţiale.

Unul dintre acestea este ansamblul Red House, din Prelungirea Ghencea, unde un imobil cu o suprafaţă de 31 de metri pătraţi construiţi costă 34.000 de euro, la care se adaugă TVA. Un altul ar fi ansamblul Gloria, din comuna Jilava, unde cel mai mic preţ este de 34.700 de euro.

Lux la „preţ social“

Printre atracţiile târgului se mai găseşte şi o garsonieră în cadrul unui ansamblu din Prelungirea Ghencea, Avangarde Rezidenţial, promovat sub sloganul „Luxul la preţ social!“ O astfel de locuinţă poate fi achiziţionată cu 37.500 de euro fără loc de parcare, în timp ce preţul cu loc de parcare se ridică la 42.500 de euro.

Strategia caselor cât mai ieftine poate fi însă o sabie cu două tăişuri. „Mutarea accentului pe preţuri mici, neverosimil de mici, determină ca materialele şi tehnologiile utilizate la noile construcţii să fie slabe calitativ, precum şi suprafeţele să devină din ce în ce mai mici. Viitoarele locuinţe care se află acum în proiectare sunt adevăratele locuinţe de criză“, apreciază Dan Ioan Popp, director general Impact Developer&Contractor SA.

Târgul Project Expo se desfăşoară în aceste zile (până duminică, inclusiv) la Palatul Copiilor din Bucureşti. Intrarea este liberă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite