Eşti un stăpân informat?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai bun prieten al omului este câinele, dar din păcate nu toţi proprietarii de câini sau cei care şi propun această postură sunt suficient de bine informaţi cu privire la

Cel mai bun prieten al omului este câinele, dar din păcate nu toţi proprietarii de câini sau cei care şi propun această postură sunt suficient de bine informaţi cu privire la asigurarea bunăstării unui câine. Bunăstarea reprezintă suma elementelor de care câinele are nevoie pentru a trăi fericit şi sănătos alături de stăpânul său. Cele mai importante elemente sunt: hrana şi calitatea ei, mişcarea, educaţia, mediul în care trăiesc, asistenţă medicală, dar mai ales modalitatea şi cantitatea timpului petrecut cu ei. Achiziţionarea unui câine este cea mai simplă decizie, dar creşterea şi integrarea lui în familie şi societate reprezintă o adevărată provocare, strict dependentă de stilul de viaţă, personalitate, vârstă, situaţia financiară şi timpul liber ale stăpânului.

Toate aceste elemente vor fi determinante în opţiunea pentru o rasă sau alta, un sex sau altul sau pentru caracteristicile temperamentale. Începem cu momentul în care ai luat decizia de a aduce în casa ta un câine. Primul moment trebuie să fie unul prietenos, lipsit de manifestări emoţionale excesive. Noul cămin va fi atent pregătit mai ales în cazul în care există un alt animal de companie sau un copil mai mic de 7 ani. Stabilirea spaţiilor care-i aparţin, în care are acces, a locului unde va mânca şi va bea, a traseelor spre exterior, dar mai ales achiziţionarea tipului adecvat de hrană, a bolurilor pentru mâncare şi apă, a jucăriilor, a covoraşelor absorbante pentru necesităţile fiziologice, a instrumentelor pentru toaletare, a salteluţei a accesoriilor pentru transport, a lesei, zgărzii, trusei de prim ajutor. În cazul în care câinele va sta afară, va trebui să i se amenajeze un spaţiu corespunzător, bine delimitat, cu o pardoseală adecvată, realizat în aşa fel încât să fie protejat de soare şi de intemperiile vremii, cât şi de eventuale agresiuni exterioare.

Pasul următor îl vom face împreună săptămâna viitoare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite