Duvaz a aflat din ziare de numirea lui Geoana

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de Externe ar fi trebuit sa fie liderul grupului de sustinere a lui Duvaz

Schimbarile de ultima ora in privinta candidaturilor PSD Bucuresti au aruncat in haos, ieri la pranz, programul staff-ului de campanie al lui Bogdan Niculescu-Duvaz. Desi fusese numit in urma cu o luna candidat pentru fotoliul de primar general, Duvaz a aflat din ziare ca in locul sau va candida ministrul de Externe, Mircea Geoana. Din aceasta cauza, oamenii lui Duvaz nu mai stiau cum sa scape de ziaristii sositi ieri la ora 13,00 la Clubul Floreasca, unde fusesera invitati in urma cu patru zile la intalnirea cu grupul de sustinere a candidatului. Lider al grupului de sustinere ar fi trebuit sa fie chiar Mircea Geoana, iar cei doi nestiind ce declaratii sa faca in fata presei, staff-ul de campanie al lui Duvaz a trimis toata presa la sediul organizatiei bucurestene a PSD, din Bd. Regina Elisabeta. Aici, insa, avea loc sedinta tensionata prin care PSD Bucuresti trebuia sa-si stabileasca primarii la cele sase sectoare. Astfel, artistii veniti sa-l sustina pe Duvaz au asteptat mai bine de o ora. La orele pranzului, in sala unde ar fi trebuit sa aiba loc intalnirea candidatului cu grupul de sustinatori, se aflau, printre altii, Crina Mardare, Zoia Alecu, Gabriel Cotabita, Monica Anghel, Marcel Pavel, Florina Cercel, George Ivascu, Nicu Alifantis, Irina Schrotter, Rodica Popescu Bitanescu. in asteptarea lui Duvaz, invitatii au stat de vorba si s-au servit din bufetul suedez. Dupa zeci de minute, cand se anuntase deja ca Duvaz nu va mai sosi, artistii continuau sa discute. Unii au refuzat sa spuna daca sunt sau nu deranjati de absenta celui care i-a invitat. Altii s-au declarat chiar bucurosi ca au avut prilejul sa-si revada colegii de breasla. Singura care a recunoscut ca stia de existenta "unor probleme", care l-ar impiedica pe candidat sa mai participe la intalnire a fost creatoarea de moda Irina Schrotter. Multi dintre invitati au spus insa ca sunt vechi cunostinte ale lui Duvaz si ca au venit la reuniune la invitatia acestuia.
Fostul candidat, de negasit
Bogdan Niculescu Duvaz nu a fost ieri de gasit. Grupul sau de sprijin l-a asteptat, in zadar, cateva ore la Clubul Floreasca, iar, la partid, nu s-a aratat ziaristilor. Desi pus in postura penibila, prin scoaterea sa intempestiva din cursa pentru Primaria Generala, fostul candidat nu-si va da demisia din PSD, spun surse din partid. Liderii pesedisti nu decisesera ieri ce-i vor oferi in schimb. Traian Basescu nu a pierdut ocazia sa-i serveasca o lovitura lui Duvaz, care i-a fost coleg de partid: "si-a facut datoria de lacheu si si-a inchis singur drumul de intoarcere". Zvonuri privind retragerea lui Duvaz din cursa pentru Primaria Capitalei au inceput sa apara la cateva zile dupa anuntarea oficiala a candidaturii sale, in 10 martie, dar el le-a dezmintit categoric, afirmand ca acestea sunt difuzate cu rea-credinta. "Va asigur ca sunt candidatul PSD la Capitala, am sprijinul masiv al organizatiilor partidului, iar acest lucru nu convine adversarilor politici care incearca sa creeze dubii, strecurand soparle chiar si prin presa", spunea Duvaz intr-o conferinta de presa din 20 aprilie. Tot atunci, el avansa data de 6 mai pentru lansarea candidaturii sale. La sfarsitul lui aprilie, stafful sau electoral convoca, printr-un comunicat de presa, prima intalnire a grupului de sprijin al candidatului PSD la Primaria Capitalei, Bogdan Niculescu Duvaz.
Mircea Geoana, desemnat presedinte executiv al PSD Bucuresti
- a declarat Neculai Ontanu, vicepresedintele filialei
Ministrul de Externe Mircea Geoana a fost numit, luni, presedinte executiv al PSD Bucuresti, a declarat vicepresedintele filialei, Neculai Ontanu. Decizia a fost luata de Delegatia Permanenta a organizatiei PSD Bucuresti, Mircea Geoana fiind prezent la sedinta. Liderii PSD Bucuresti au spus ca la sedinta nu s-a discutat despre posibila candidatura a lui Geoana la Primaria Capitalei. Numirea lui Geoana ca presedinte executiv al filialei Bucuresti trebuie validata de Delegatia Permanenta a PSD. Mircea Geoana detine si functia de vicepresedinte al PSD. Liderul PSD Bucuresti este Dan Ioan Popescu, si el vicepresedinte al partidului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite