Duster, în România!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Modelul a fost prezentat ieri, la Bucureşti, după premiera mondială de la Geneva. Duster, prima maşină-concept din istoria Dacia, a avut nevoie de un an de zile să ajungă de la stadiul de schiţă la varianta finală.

Proiectul Duster a început cu un an în urmă, iar costurile totale ale dezvoltării conceptului au depăşit trei milioane de euro. Patrick Lecharpy, director design Amont Renault, a spus că totul a început printr-un concurs între designeri, etapă care a durat trei săptămâni.

Lecharpy a declarat, ieri, în deschiderea conferinţei de presă de prezentare a Duster la Bucureşti, că echipa care a desenat maşina trebuia să aibă în componenţă 30 de ingineri. Însă criza financiară a lovit şi în departamentul de desgin, aşa că din 30 de persoane nu au rămas decât 20.

Oficialul Renault a mai spus că, mai întâi au fost realizate două machete în mărime naturală, confecţionate din polistiren, iar ulterior a fost fabricat modelul final, din materiale mai rezistente. Înainte de a decide care schiţă va fi materializată, şefii Renault au avut de ales din peste 100 de modele pentru exterior şi dintre 50-60 de interior.

Următorul Logan, ales în câteva zile

Viitoarea generaţie Logan va fi concepută în proporţie de aproape 75% în România, iar conducerea Renault urmează să aleagă în câteva zile modelul care va înlocui actualul Logan, a declarat directorul Renault Tehnologie România, Philippe Prevel.

“Un minim realizabil este de 50%, însă noi ne-am fixat ca ţintă conceperea a aproape 75% în România pentru viitoarea generaţie Logan.

Ingineria şi designul pe care le coordonăm în România au avansat puternic”, a spus Prevel. Acesta a mai declarat că Loganul lansat în 2004 a fost conceput în proporţie de 10-20% în România, iar Sandero, de aproximativ 40%.

Întrebat când vor aproba oficialii Renault modelul care va înlocui Logan Sedan, Prevell a spus că este o chestiune de zile.

Dacia va continua extinderea gamei după lansarea SUV-ului

Dacia va continua extinderea gamei de modele şi după lansarea celui de-al şaselea automobil din programul Logan, SUV-ul Dacia, a declarat Patrick Lecharpy, directorul de design de la Renault.

"Este vorba de înnoirea gamei actuale, dar vorbim şi de noi concepte de automobil, cum ar fi crossover - ul. Nu pot spune câte modele ar putea avea gama Dacia, însă după SUV vor mai urma şi altele”, a declarat Lecharpy.

Cel mai probabil primul SUV din istoria companiei Dacia va apărea pe piaţă la începutul anului 2010.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite