Dumitrana Lupu, vedeta de 10 ani, castiga 2 milioane de lei pe spectacol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezentatoarea editiei 2005 a Festivalului "Mamaia Copiilor", Dumitrana Lupu, are, la 10 ani neimpliniti, gesturile si privirea vedetelor care stau de-o viata pe scena. A inceput sa cante la trei ani

Prezentatoarea editiei 2005 a Festivalului "Mamaia Copiilor", Dumitrana Lupu, are, la 10 ani neimpliniti, gesturile si privirea vedetelor care stau de-o viata pe scena. A inceput sa cante la trei ani si jumatate si a avut primul CD lansat la 4 ani. Trofeul castigat, aproape imediat, la "Mamaia Copiilor" a proiectat-o sub lumina reflectoarelor. Viata de culise a micii vedete nu este insa la fel de vesela si zambitoare. Pretul gloriei este platit cu vacante sacrificate, munca pe branci si suprasolicitare. Pentru ca toate cele trei zile de festival sa iasa fara gres, Dumitrana, in rand cu realizatorii, a trudit zi-lumina. "Toata saptamana asta a fost un cosmar, ni s-a destainuit ea. Sunt bucuroasa ca mai sunt pe picioare. Ne trezeam la ora 7 si, pana la 8,30, gata, trebuia sa plecam, fiindca la 9 incepeau repetitiile, iar seara, spectacolele. N-am apucat, de doua saptamani, nici macar sa vad marea". Mama Dumitranei, indragita cantareata de muzica usoara Ileana Sipoteanu, recunoaste ca, pe la 6-7 ani, fetita rasfatata de succes dadea semne de oboseala: "Facea, pe langa scoala si spectacole, pian, chitara, dans sportiv, engleza si a trebuit s-o mai impingem nitel de la spate. Dumitrana castiga bani. Pe contract. Plateste si ea impozit pe venitul global, ca toata lumea. Primeste 1-2 milioane lei pe spectacol. Dar si cheltuieste mult. Ii plac hainele frumoase, pizza, si isi cumpara singura bijuteriile.

Trofeul "Mamaia Copiilor" pleaca, via Paris, la Cluj si Craiova
"Mamaia Copiilor" si-a desemnat, aseara, castigatorii. Trofeul editiei 2005 a fost atribuit Elenei Mandru (15 ani) din Cluj-Napoca si lui Cristian Sanda-Gorun (12 ani), din Craiova, si consta intr-o excursie la Euro Disney din Paris, oferita de Antena 1. Premiul intai la Grupa I de varsta a revenit Ionelei Alexandra Stanciu din Focsani, la Grupa a II-a - lui Florin Lazar din Oradea, iar la Grupa a III-a - Larisei Ilie din Bucuresti. Melodiile incununate cu premii, de fapt viitoarele slagare lansate la Mamaia sunt "Cheia timpului", de Cristian Alive, text Marian Stere sI "Merengue latino", de Dan Dimitriu, text Carmen Aldea Vlad (premiul I, ex-aequo), "Telenovele", de Andrei Tudor, text Andreea Andrei, si "De vorba cu copilaria", de Gigi Radulescu, text Carmen Aldea Vlad (premiul II, ex-aequo), si "Sansa-i de partea ta", de Constantin Ungureanu, text Valeria Ungureanu (premiul III).

Membrii juriului de la "Mamaia Copiilor", in frunte cu Adrian Paunescu, au ramas neplatiti
Editia din acest an a Festivalului "Mamaia Copiilor" a fost una a surprizelor negative. Organizatorii au trebuit sa se milogeasca la Primaria Constanta si la Ministerul Culturii pana in ultima clipa ca sa primeasca banii pentru premii si onorariile juriului, dar institutiile respective s-au facut ca ploua. Ministerul a ignorat total aceasta manifestare si nu si-a trimis nici macar un reprezentant la festivitatea de decernare a premiilor, desfasurata aseara. Nici Primaria din Constanta nu a acordat mare atentie acestui eveniment, desi Aurel Manolache, directorul festivalului, ceruse 150.000.000 de lei pentru a acoperi cheltuielile de organizare printre care se numara si plata membrilor juriului. In mod normal, fiecare membru al acestuia ia pentru un eveniment asemanator cate 10.000.000 de lei. Adrian Paunescu a fost presedintele juriului din care au mai facut parte Cornel Fugaru, Victor Socaciu, Cornel Constantiniu, Daniel Iordachioaie s.a. Pana in momentul de fata, acestia au muncit degeaba, beneficiind doar de cazare si masa gratuite, dar nu se stie cine ii va plati.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite