Ducu Bertzi, un "Om bun" în luptă cu subcultura

0
Publicat:
Ultima actualizare:

- Un sentiment de revigorare, de renaştere... Cresc aşteptările, reînvie speranţele, în general, totul e pe plus.- Care au fost cele mai recente întâlniri cu publicul care vă iubeşte?-


- Un sentiment de revigorare, de renaştere... Cresc aşteptările, reînvie speranţele, în general, totul e pe plus.
- Care au fost cele mai recente întâlniri cu publicul care vă iubeşte?
- Ultimele în Bucureşti au fost la festivalul OM BUN şi, recent, de Dragobete, la Teatrul Masca. Dacă la OM BUN am fost prezenţi într-o formulă ştiută - cu Marius Baţu - voce şi chitară şi Florian Pittiş în recital - la Masca am propus o formulă eterogenă în aşa fel încât scopul spectacolului - să cântăm despre dragoste - să fie atins. I-am propus lui Mihai Mălaimare o formulă mai desfăşurată. Mă bucur că ideea mea a avut succes, este un alt experiment reuşit, după cel de anul trecut, de la Sighişoara, unde, în calitate de consilier al festivalului, am găsit o formulă de spectacol solidă cuprinzând toate modalităţile de exprimare pe parcursul a trei zile. Cele două spectacole, deşi s-au desfăşurat în locuri distincte ca poziţionare, una în centrul Capitalei, iar cealaltă într-un cartier, au un numitor comun, publicul doritor de lucruri frumoase, cunoscător în ale poeziei, ale versului bine ales. Realizez cât rău pot să facă, şi nouă şi ascultătorilor, mijloacele media care continuă să prezinte preponderent acte de subcultură.
- Pe când un nou album, un nou videoclip şi ce turnee sunt programate pentru 2006?
- Un nou album, sper, anul acesta. Videoclipul e "pe ţeavă", la piesa "De mii de ori". Despre turneele care urmează nu vreau să vorbesc, dar pot să spun că anul trecut a fost foarte bun, am fost peste tot în ţară, iar afară am fost cu băieţii de Paşti la Roma, unde este o comunitate extrem de numeroasă, în toamnă, în Franţa, iar în decembrie în Israel, la Haifa, Tel Aviv şi Ierusalim. Pentru luna martie, avem programate spectacole la Constanţa, Suceava, Petroşani, Bucureşti - pe 27 martie la Sala Amfiteatru a TNB, unde va fi prezent Florian Pittiş şi Teodora Enache - iar pe 31 în aceeaşi formulă la Oradea.
- Ce fac copiii dvs.?
- Maura termină anul acesta ştiinţele Politice şi e concentrată pe această direcţie,iar Rareş are 17 ani şi e ca o floare... Iubeşte, s-a şi logodit de Revelion, mi-a cerut o chitară în folosinţă, a luat partituri, mă mai întreabă cum se cântă piesa cutare... frumoasă vârstă!
Pe lângă dragoste, şcoală, muzică, fiul meu a propus şi un program de training la Codecs, care a fost acceptat.
- Ce le pregătiţi fanilor dvs pentru viitorul apropiat?
- Îmi doresc un turneu în SUA şi Canada cu băieţii mei. Albumul "Cântece din Maramureş" a fost realizat special şi pentru cei din străinătate. Proiectul ăsta încă nu mi-a ieşit aşa cum îl visam. Am lucrat la dansuri cu o trupă minunată din Iaşi - The SKY - care abordau piesele din Maramureş într-o manieră irlandezo-maramureşeană. A fost şi un spectacol de mare succes la Iaşi. Ei, nu am reuşit să duc formatul acesta de spectacol afară. Dacă aveam banii, plăteam eu tot… Ar fi fost bine, în primul rând, pentru imaginea României…

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite