Drumul judeţean, blocat de sătenii care vor să împiedice demolarea comunei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comuna Potlogi, Dâmboviţa, stă să se surpe. Nu din cauza unei alunecări de teren sau a unui fenomen meteorologic extrem, ci din cauza unei firme care transportă balast. Camioane încărcate la

Comuna Potlogi, Dâmboviţa, stă să se surpe. Nu din cauza unei alunecări de teren sau a unui fenomen meteorologic extrem, ci din cauza unei firme care transportă balast. Camioane încărcate la refuz trec zi şi noapte cu viteză prin Potlogi şi slăbesc rezistenţa construcţiilor, a Palatului şi bisericii brâncoveneşti şi a altor case-monument din comună. şoseaua este impracticabilă, iar ţevile de gaze au ieşit la suprafaţă. Ajunşi la capătul răbdării şi încercând să-şi salveze casele, oamenii din Potlogi au început să blocheze şoseaua, făcând lanţuri vii în mijlocul drumului.
"Ne omoară cu zile! În fiecare dimineaţă văd că se măresc găurile din zidul casei. O să cadă peste mine, într-o noapte. Aşa sunt mai toate casele de la şosea. Dar nimeni nu e interesat. Îşi iau partea şi se fac că nu văd", spunea, aproape înlăcrimată, tanti Niculina, profesoară în Potlogi. Alături de ea, câteva zeci de oameni erau în stradă, blocând camioanele cu balast. Florin Neacşu, patronul firmei de transport, "Nef Service Trei", sosit să vadă de ce întârzie şoferii, se uita, nepăsător, la oamenii care-l apostrofau. "Nici nu-ţi pasă că ne dărâmi casele. Important e să te umpli tu de bani. Ai grijă cu plicurile alea ( de şpagă n.r.), să nu le încurci!", îi strigau sătenii, abia ţinuţi în frâu de poliţiştii din comună. "Nu comentez. Nu este treaba mea. Eu, dacă este cazul, îmi plătesc amenzile şi cu asta basta. Restul e problema autorităţilor", a fost răspunsul lui Neacşu. şi într-adevăr a primit câteva amenzi, pentru camioanele prinse supraîncărcate, totalizând 4.000 RON. "Am mai plătit zeci de amenzi şi o să mai plătesc", s-a explicat Neacşu, în timp ce pleca din Potlogi.

Consiliul Judeţean, chemat să oprească dezastrul
Reprezentanţii consiliului judeţean, care au amendat "Nef Service" spun că situaţia este veche şi se repetă în multe alte zone din judeţ. "Am dat vreo 10-12 amenzi, în ultimele 4 zile. Dar licenţa de transport trebuie ridicată de cine a emis-o, nu de noi", spuneau cei veniţi cu un cântar pentru a verifica depăşirile de tonaj. Poliţia Rutieră a montat radare pentru a pedepsi depăşirile de viteză ale camionagiilor, dar şi această încercare s-a fâsâit. Nicolae Catrina, primarul din Potlogi, nu susţine mitingul, dar ne-a spus că încearcă să rezolve problema. "Am trimis zeci de sesizări la poliţie, la garda de mediu, la transporturi sau la Consiliul Judeţean. Am încercat să deviem traseul camioanelor şi să scăpăm de acest chin. Acum aşteptăm o hotărâre a CJ care să ne ajute că aşa, cu ieşitul în stradă, nu rezolvăm nimic", a explicat Catrina. După ce s-au mai liniştit, văzând că nu au câştig de cauză, oamenii s-au retras, timoraţi spre case uitându-se în urmă şi blestemând ziua în care primul camion a trecut prin Potlogi. "Vom ieşi în stradă până se va rezolva problema. şi dacă nu se va rezolva, vom ieşi pentru că nu vom mai avea case", spuneau ei.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite