"Drumul lui Băsescu", război penal între instituţiile statului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce în urmă cu două săptămâni, Traian Băsescu a cerut Parchetului să investigheze motivele pentru care Garda Naţională de Mediu a dispus sistarea lucrărilor de construire a

După ce în urmă cu două săptămâni, Traian Băsescu a cerut Parchetului să investigheze motivele pentru care Garda Naţională de Mediu a dispus sistarea lucrărilor de construire a drumului care trece prin Parcul Retezat, procurorii au şi început ancheta penală împotriva comisarilor GNM.

Cercetările au demarat după doar trei zile de la sesizarea penală, a declarat ieri comisarul general al GNM, Octavian Popa. "În data de 12 iulie am primit o hârtie emisă de Parchet în care eram anunţaţi că sunt începute anumite investigaţii de natură penală împotriva GNM, obiectul acestor investigaţii fiind sistarea lucrărilor la DN 66A", a spus comisarul general.

El susţine că informarea Parchetului a fost făcută în lipsa unei argumentaţii şi fără cercetări prealabile. "Noi am solicitat în scris, oficial, să aflăm ce documente stau la baza începerii acestor investigaţii. Nu am primit până acum niciun răspuns". Adjunctul şefului GNM, Marius Bărbulescu, şi mai mulţi comisari din structură au fost deja audiaţi de cei care coordonează ancheta.

Octavian Popa: "Parchetul răspunde unei comenzi politice"

Comisarul-şef al Gărzii de Mediu a mai declarat că, prin această acţiune, Parchetul dă dovadă că răspunde la "comenzi politice" şi a făcut trimitere directă la declaraţiile publice ale lui Traian Băsescu. Preşedintele a declarat de "Ziua Justiţiei", festivitate la care a participat şi procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, că va face o sesizare penală împotriva "abuzurilor birocraţiei" care au sistat lucrul la acest drum. Octavian Popa a explicat că a decis sistarea temporară a lucrărilor, întrucât acestea se desfăşurau ilegal, fără acordul de mediu, care a expirat în anul 2006, iar dacă lucrările vor fi continuate, se poate ajunge la investigaţii ale Comisiei Europene.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite