Drumarii, penalizaţi cu peste 42 de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statul începe să-i penalizeze pe constructorii de drumuri şi autostrăzi care au întârziat sau au comis erori în diferitele faze de executare a lucrărilor.

Lista penalizărilor aplicate constructorilor de autostrăzi

Numai în ultimele şase luni, Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi (CNADNR) a solicitat antreprenorilor plăţi cuprinse între 13.458 de euro şi 16 milioane de euro per sancţiune, valoarea totală a acestora fiind de 42,2 milioane de euro.

Citiţi şi:

Regii asfaltului se mută pe Nădlac-Arad

Cele mai mari penalităţi, însumând 16,08 milioane de euro, a primit compania franceză Colas, care urma să construiască tronsonul de autostradă Cernavodă-Medgidia. CNADNR impută francezilor netransmiterea programului de lucru, oprirea lucrărilor de către Inspectoratul de Stat în Construcţii, neîndeplinirea obligaţiilor de a expropria terenuri, întârzieri la proiectarea variantei alternative a traseului şi la obţinerea autorizaţiei de construcţie, a anunţat ieri Ministerul Transporturilor.

Printre ceilalţi constructori penalizaţi se numără FCC Construccion - Spania, Astaldi - Italia, asocierea Egis Route - Egis BCEOM, asocierea Carena-Tunele Braşov, ca şi firmele WSP Suedia şi Secol.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite