Drama româncelor prostituate în Olanda

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fetele erau obligate să-şi plătească singure vitrina, preţul fiind de minimum 110 euro pe zi
Fetele erau obligate să-şi plătească singure vitrina, preţul fiind de minimum 110 euro pe zi

Mai multe românce au fost salvate din ghearele traficanţilor de carne vie, care le băteau crunt şi le obligau să întreţină relaţii sexuale contra cost şi apoi le luau banii. Li se promitea o viaţă plină de lux în Olanda. În final rămâneau fără acte, erau bătute crunt, legate şi obligate să se prostitueze. Proxeneţii le numeau „sclave ordinare“.

Mai multe fete, în special din Cluj, în majoritate minore, au ajuns în vitrinele din Olanda, după o perioadă de sex pe bani în Spania. După arestarea proxeneţilor români, fetele au intrat într-un program de asistenţă psihologică. Conform psihologilor, victimele sufereau de tulburare stres posttraumatic. „Evenimentele traumatice sunt retrăite persistent prin intermediul amintirilor intruzive a flashback-urilor a viselor recurente. Se observă o reactivitate psihologică şi fiziologică la expunerea unor situaţii care amintesc trauma, manifestările fiind de adoptarea unei dispoziţii de tristeţe însoţite de accese de plâns", subliniază specialiştii care au stat de vorbă cu fetele.

Bătută cu lanţuri

Ele au povestit anchetatorilor că în momentele în care erau obligate să se prostitueze se simţeau „murdare" şi aveau dezgust faţă de propria persoană. Mărturiile cutremurătoare ale fetelor nu se opresc aici. Ele arată că se simţeau în permanenţă urmărite, mai ales că o fată încercase să fugă, dar a fost prinsă şi bătută cu lanţuri, iar după ce i-au trecut vânătăile a fost din nou trimisă la vitrine. Conform declaraţiei uneia dintre victime în vârstă de 17 ani, în perioada ianuarie - aprilie 2010, a câştigat 12.000 de euro din prostituţie, însă toţi banii au fost luaţi de Cristian Pălăcean, trimis în judecată în acest dosar.

Poveştile tragice ale tinerelor din Bistriţa obligate să se prostitueze

Interlopul şi taxa de protecţie

Din gruparea de prostituţie şi proxenetism făcea parte şi Adrian Negrei, zis „Creţu", un cunoscut interlop din Cluj-Napoca. Negrei cerea şi taxă de protecţie pentru fetele ţinute în vitrine în vederea practicării prostituţiei. El a fost implicat şi într-un conflict cu unul dintre bodyguarzii de la vitrine, incident în urma căruia poliţia olandeză a dispus părăsirea ţării de către Negrei.

Fetele exploatate au declarat că erau duse în oraşele olandeza Alkmaar, Leuvarden sau Amsterdam, unde închiriau o vitrină pentru a se prostitua. În cazul în care tinerele nu reuşeau să achite costul vitrinei, li se interzicea accesul în perimetrul cartierului şi erau bătute. Înainte de fi duse în Olanda pentru a se prostitua, fetele erau drogate. În cazul în care ripostau, proxeneţii le ameninţau că le vor răpi copiii sau rudele şi le vor viola. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite