Drama familiei Gulian: "Cineva poate l-o elibera, ori judecătorii, ori preşedintele…"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soarta familiei Gulian din localitatea ieşeană Movileni, distrusă de o sentinţă judecătorească absurdă, ar putea fi decisă în zilele următoare. Ieri, la Judecătoria Iaşi a avut

Soarta familiei Gulian din localitatea ieşeană Movileni, distrusă de o sentinţă judecătorească absurdă, ar putea fi decisă în zilele următoare.

Ieri, la Judecătoria Iaşi a avut loc ultimul termen în procesul în care avocatul tânărului încarcerat pentru doi ani, pentru că şi-a iubit soţia pe când aceasta avea 14 ani, a solicitat întreruperea executării pedepsei. Completul de judecată urmează să se pronunţe în această cauză peste câteva zile.

Tot ieri, un consilier al preşedintelui Băsescu a luat legătura cu avocatul tânărului, prin intermediul Prefecturii Iaşi, solicitându-i o serie de acte pentru completarea dosarului de graţiere. "Vreau să cred că-mi voi vedea soţul acasă. Am rată la bancă, lumina e un milion şi jumătate, iar cu întreţinerea copiilor mă descurc tot mai greu. Cineva poate l-o elibera pe Mirel, ori judecătoria, ori domnul preşedinte, că nu mai ştiu cât o să pot să continui singură", ne-a declarat, cu lacrimi în ochi, Gabriela Gulian.

Procurorul: "Să stea în închisoare pentru că au casă!"

Cu unul dintre copii în braţe, tânăra femeie a mers la Judecătoria Iaşi, ieri, încă de la primele ore ale dimineţii.

Când a ajuns în faţa instanţei, nu i-a venit să creadă ce i-a fost dat să audă.

Procurorul a solicitat să se respingă cererea avocatului apărării de întrerupere a pedepsei pe motiv că familia Gulian ar avea o casă în proprietate! "Este casa rămasă moştenire de la părinţii soţului meu şi trebuie împărţită între toţi fraţii!", s-a arătat tânăra revoltată. Ionut Crâşmaru, avocatul lui Mirel Ovidiu Gulian, a rămas şi el surprins de raţionamentul părţii acuzatoare. "Procurorul a mers pe respingerea cererii motivând că este nefondată şi că soţii au casă în proprietate. Ce ar fi vrut, să se vândă casa, iar mama şi copiii să doarmă pe câmpii?, s-a întrebat retoric avocatul apărării.

Drama incredibilă a familiei Gulian a fost prezentată pe larg, în urmă cu o săptămână, de cotidianul "Adevărul". Reporterul nostru a descoperit în localitatea ieşeană Movileni o tânără cu doi copii mici ajunsă la limita supravieţuirii după ce soţul ei a fost încarcerat pentru că a avut o relaţie cu ea pe când avea 14 ani.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite