Dragoste ucisă de judecători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ovidiu Mirel Gulian va sta doi ani la închisoare pentru relaţii sexuale cu o minoră de 14 ani, fără ca magistraţii să ţină cont că aceasta este soţia sa, cu care are doi copii "Nu

Ovidiu Mirel Gulian va sta doi ani la închisoare pentru relaţii sexuale cu o minoră de 14 ani, fără ca magistraţii să ţină cont că aceasta este soţia sa, cu care are doi copii

"Nu doresc să fie condamnat, pentru că-l iubesc!". Acesta este răspunsul pe care Gabriela Gulian l-a dat judecătorului la procesul soţului ei, atunci când a fost întrebată dacă, "în calitate de parte vătămată", vrea ca reclamatul să fie încarcerat. Instanţa nu a ţinut însă cont de dorinţa ei şi i-a condamnat soţul la doi ani de închisoare cu executare pentru relaţii sexuale cu o minoră. Numai că minora pentru care Justiţia l-a încătuşat este… chiar soţia sa, cu care are şi doi copii.

Articolul publicat ieri în cotidianul "Adevărul", în legătură cu drama incredibilă a tinerei familii Gulian, care a fost separată de o sentinţă judecătorească, nu a rămas fără ecou la Iaşi. În timp ce judecătorii consideră că este corectă decizia luată în cazul lui Mirel Ovidiu Gulian, reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului şi oficialităţile locale sunt de părere că bărbatul ar trebui eliberat.

"Poate că părem cam rigizi, dar dacă îmi amintesc bine, cred că, dacă vă veţi uita în dosarul lui Gulian veţi avea o surpriză. El este recidivist. Desigur, graţierea poate fi o soluţie. În primul rând, graţierea nu se bazează pe raţiuni strict juridice, ci mai degrabă umane", ne-a declarat preşedintele Judecătoriei Iaşi, Diana Micu Cheptene.

"Legea ar fi trebuit aplicată şi în spiritul ei"

Avocatul lui Ovidiu Mirel Gulian, Ionuţ Crâşmaru, ne-a declarat, ieri, că nu s-ar fi ajuns într-o astfel de situaţie absurdă pentru tânăra familie dacă autorităţile implicate şi magistraţii n-ar fi dat dovadă de atâta exces de zel. "Consider că acest caz are o implicaţie profund emoţională. Magistraţii ar fi trebuit să aplice legea nu numai în litera ei, strict tehnic, ci şi în spiritul ei", ne-a declarat acesta.

Ieri, avocatul a făcut cerere de graţiere a pedepsei clientului său, deoarece situaţia familiei tânărului este una dramatică. Potrivit acestuia, soţia şi cei doi copii ai lui Ovidiu Mirel Gulian sunt la limita supravieţuirii, trăind doar cu suma de 50 de lei pe lună. Situaţia dramatică prin care trece tânăra femeie şi cei doi copii ai ei a reieşit şi din ancheta efectuată de Primăria Movileni, localitate unde îşi au domiciliul cei doi tineri. "În urma anchetei sociale am propus eliberarea condiţionată a domnului Gulian Mirel Ovidiu, având în vedere vârsta celor doi copii, situaţia financiară precară a familiei şi împrejurările în care locuiesc soţia şi cei doi copii", ne-a declarat ieri primarul comunei Movileni, Cristian Rambu. Pe baza acestei anchete sociale a primăriei, avocatul Ionuţ Crâşmaru a făcut la Judecătorie o cerere de întrerupere a executării pedepsei. Tot ieri, avocatul a povestit şi cum au început cercetările împotriva tânărului.

Potrivit acestuia, nu părinţii sunt cei care au depus plângere la poliţie împotriva bărbatului. Bătută crunt de propriii părinţi, fata s-a adresat poliţiştilor acuzându-i pe cei care i-au dat viaţă de agresiune. Audiaţi de poliţişti, cei doi părinţi au dat vina pe Ovidiu Mirel, moment în care poliţia s-a sesizat din oficiu.

Când şi-au dat seama că bărbatul are intenţii serioase cu fiica lor, părinţii fetei au dat înapoi. Prea târziu însă.

"Nu ne-a cerut nimeni anchetă socială"

"Noi am fost sesizaţi de poliţie. După ce a născut primul copil, Gabriela Gulian a intrat în atenţia noastră. A stat internată la un centru pentru mame minore, dar părinţii ei au cerut-o acasă, dând o declaraţie pe propria răspundere. Noi nu am mai avut nicio legătură cu acest caz din momentul în care părinţii au luat-o acasă. La niciun proces nu ne-a cerut nimeni ancheta socială", ne-a declarat, ieri, purtătorul de cuvânt al Direcţiei pentru Protecţia Copilului, Eliza Chirică.

În ajutorul tinerei familii a venit ieri şi Ioan Serbina, secretarul Consiliului Judeţean şi cel care are în subordine Direcţia pentru Protecţia Copilului Iaşi.

Acesta s-a arătat dispus să pună la dispoziţia soţilor Gulian orice act de care au nevoie în demersul pe care aceştia îl fac la Preşedinţie pentru graţiere. Reamintim că Ovidiu Gulian a fost condamnat la doi ani cu executare pentru relaţii sexuale cu un minor.

Implicat într-o poveste controversată

În anul 2000, Mirel Ovidiu Gulian a fost acuzat de viol. "A fost implicat într-o poveste cu văcăriţa satului Movileni. Ea l-a reclamat la poliţie şi în aceeaşi zi a fost ridicat. A stat închis pe toată perioada procesului. Numai că reclamanta şi-a retras plângerea, iar Gulian a fost eliberat. Ca fapt divers, pot să vă spun că văcăriţa a mai făcut şi altor oameni din sat astfel de plângeri, pe care ulterior şi le-a retras. Întrebaţi toţi oamenii din sat şi o să vă confirme că aşa stau lucrurile", ne-a declarat Ticu Bura, consilierul local din Movileni, localitatea în care cei doi soţi s-au mutat încă de la sfârşitul anului 2006.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite