Dragoste pe ritm de samba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai Petre şi Elwira Duda au ajuns dansatori profesionişti după ce s-au întâlnit, din întâmplare, la o tabără de pregătire. Cei doi îşi comandă accesoriile de concurs numai în România, acestea depăşind suma de trei mii de euro pentru o competiţie.

Toată lumea îi cunoaşte de la televizor, mai ales pe Mihai Petre. Puţini ştiu însă ca Mihai şi Elwira sunt singurii dansatori din ţara noastră care au reprezentat România la concursuri profesioniste. Costumele celor doi sunt creaţii spectaculoase, care costă între 500 şi 2.000 de  euro.

Povestea lor a început în octombrie 2001. Mihai Petre renunţase la a mai concura cu Raluca Dumitrache, în timp ce Elwira îşi căuta partener. „Raluca se accidentase şi eu nu aveam cu cine dansa. Am decis să merg în Republica Moldova, deoarece acolo era o tabără de pregătire. Nu mai ţin minte cum, dar un prieten de la un club mi-a aranjat să dansez cu Elwira.

 Atunci, nici măcar nu-i cunoşteam numele şi nici nu mă gândeam că vom face pereche. Mă gândeam doar că merită să încerc”, îşi aminteşte dansatorul. Elwira Duda a făcut tandem cu Mihai printr-o întâmplare: „Am ajuns în camp. Ţin minte că era cineva din România care nu avea cu cine dansa. Nu-l cunoşteam şi nici nu m-am interesat la vremea respectivă dacă a avut rezultate importante la întrecerile la care a luat parte”.

Nici Mihai şi nici Elwira nu regretă pasul făcut în urmă cu aproape opt ani. „Ea era din Polonia, lumea a privit altfel posibila mea şansă de a face tandem. Mulţi mi-au spus că nu e posibil şi că s-ar putea să nu avem nicio şansă. După ce am plecat din tabăra de pregătire, am vorbit foarte mult la telefon şi am hotărât să ne reîntâlnim în ianuarie 2002, la o competiţie internaţională. Am câştigat fără prea multe probleme”, continuă povestea Mihai Petre.

Cei doi au ajuns foarte repede în primele 50 de perechi ale lumii la amatori şi au participat la numeroase concursuri de tip Open sau Master. Elwira Duda a lăsat Polonia şi s-a mutat alături de Mihai în România, ţară pentru care a ales să concureze în scurt timp.

„Costumele reprezintă ceva special pentru noi. Le facem numai la croitori speciali. Rochiile costă între 500 şi 1.000 de euro pentru latino şi pot ajunge până la 2.000 mii de euro la secţiunea standard. Un frac pentru mine variază între 300 şi 500 de euro”, adaugă Petre.

Mihai a dansat cu doi pantofi diferiţi

Cea mai haioasă întâmplare din cariera celor doi a avut loc la o finală de Campionat European pentru amatori. „Am intrat în concurs şi am început să dansez, însă nu mă simţeam în largul meu. În scurt timp mi-am dat seama că aveam doi pantofi diferiţi: unul de standard şi altul de latino. Mi-a spus Elwira după probă, dar nu a mai contat”, spune amuzat Mihai Petre.

Între timp, Mihai Petre şi Elwira Duda şi-au îndeplinit visul. S-au căsătorit şi şi-au deschis propria şcoală de dans sportiv care le poartă numele.

Palmares impresionant

Din 2001 până astăzi, Mihai şi Elwira au câştigat nouă titluri naţionale, la toate cele trei secţiuni: standard, latino şi 10  dansuri. Au ajuns în finale la toate Openurile la care au participat şi au dansat finala Campionatului European la categoria latino-americane, în 2003. Cei doi antrenează,  de ani buni la „Studioul de dans Mihai Petre şi Elwira Duda”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite