Fabrica de „gumari“ din Drăgăşani a falimentat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Finca din localitatea vâlceană Drăgăşani, renumită pentru producţia de „gumari“ (încălţăminte de plastic foarte ieftină) a intrat în insolvenţă, potrivit unei decizii luate în această săptămână de Tribunalul Vâlcea.

Producătorul de „gumari“ are grave probleme financiare şi foarte multe datorii, informează Agerpres. Totodată, instanţa a stabilit ca prima şedinţă a adunării creditorilor să fie la data de 29 iunie, la sediul Tribunalului Vâlcea. Luna trecută s-a încercat de patru ori scoaterea la licitaţie cu strigare a activelor societăţii. Deşi de fiecare dată s-a scăzut din preţ, la licitaţie nu s-a înscris niciun cumpărător. În anul 2007, Finca Drăgăşani deţinea active imobilizate în valoare totală de 1,87 milioane de lei (aproximativ 555.000 de euro), potrivit datelor oficiale ale companiei publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Administrator nou
Tot în urmă cu o lună, la sediul companiei Finca s-a desfăşurat şedinţa Adunării Generale a Acţionarilor (AGA), întrunită legal la prima convocare. Cu acest prilej, acţionarii întreprinderii l-au numit pe Augustin Juglaru în funcţia de administrator special al companiei. Jiglaru va supraveghea procedurile de lichidare a societăţii. De asemenea, AGA a aprobat remuneraţia lunară pentru administratorul special, în sumă de 1.000 lei net şi decontarea cheltuielilor de deplasare aferente executării mandatului.

Afaceri în scădere
Producătorul din Drăgăşani a înregistrat, în anul 2007, o cifră de afaceri de 1,38 milioane de lei (410.000 de euro), de aproximativ cinci ori mai mică decât în anul anterior, şi a înregistrat un profit net de 152.514 de lei (45.000 de euro), potrivit datelor Ministerului de Finanţe. În anul 2006, compania a înregistrat o pierdere netă de 136.766 de lei (38.000 de euro). Dacă în anul 2006, Finca Drăgăşani avea 296 de angajaţi, în anul 2007, producătorul de „gumari“ mai avea doar trei persoane angajate, informează sursa citată.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite