Două treimi din violurile din Peninsulă sunt comise de italieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Italia se comit în medie 13 violuri zilnic. Violul nu este o infracţiune des întâlnită la români, principalii acuzaţi fiind italienii, cu două treimi din total. Însă imaginea

În Italia se comit în medie 13 violuri zilnic. Violul nu este o infracţiune des întâlnită la români, principalii acuzaţi fiind italienii, cu două treimi din total. Însă imaginea românilor este serios afectată de două cazuri de viol, Mailat şi Rus, primul încheiat tragic, cu moartea victimei.

Joi seară, în preajma gării La Storta, din nordul Romei, un român a agresat o studentă de origine africană. Sub ameninţarea unui cuţit, el a violat-o pe un câmp alăturat. În noaptea următoare, un egiptean a violat în centrul oraşului Milano o studentă din SUA.

Două acte reprobabile, care în mod normal nu ocupă mai mult decât câteva secunde în telejurnalele de seară. Dar nu şi în plină campanie electorală.

Presa controlată de magnatul Berlusconi a început de sâmbătă o campanie împotriva românilor, asemănând forţat fapta cu cazul "Mailat". Şi asta întrucât Berlusconi se pregăteşte să ia puterea din mâna stângii şi are nevoie de argumente pentru a justifica "starea jalnică a siguranţei publice".

Ioan Rus (37 de ani), din Târnăveni, judeţul Mureş, este românul acuzat de viol. În România, el a fost condamnat de trei ori pentru furt, iar în Italia nu avea domiciliu fix.

Ioan Rus se află acum sub observaţie strictă, la închisoarea "Regina Coelli" din Roma, în aşteptarea procesului în regim de urgenţă. Surse din interiorul închisorii susţin că Rus a agresat aseară şi psihologul închisorii, tot o femeie. Francesco Rutelli, candidat la primăria Romei, nu a ezitat ieri să acuze: "Până acum au fost expulzaţi 280 de imigranţi, aproape toţi români.

Legea care a permis intrarea în legalitate a 141.620 de români şi abolirea vizelor pentru români au fost aprobate de guvernul Berlusconi".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite