Două vedete, aceeaşi familie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Monica Iagăr şi Cosmin Cernat sunt o familie atipică de vedete. Deşi amândoi sunt persoane foarte cunoscute, nimic din ceea ce ştim despre fiţele VIP-urilor autohtone nu se întâlneşte

Monica Iagăr şi Cosmin Cernat sunt o familie atipică de vedete. Deşi amândoi sunt persoane foarte cunoscute, nimic din ceea ce ştim despre fiţele VIP-urilor autohtone nu se întâlneşte în caracterul niciunuia dintre ei.

Cosmin este ocupat toată ziua cu munca la televiziune, iar Monica încearcă să îi facă pe poliţişti să iubească mai mult sportul. Vedeta familiei este de fapt Ayana Rodica Maria Cernat, fiica celor doi, care la numai cinci ani pare să îi calce pe urme mamei.

Fosta dublă campioană mondială la sărituri, Monica Iagăr, şi vedeta de televiziune Cosmin Cernat sunt căsătoriţi de şapte ani şi au împreună o fetiţă în vârstă de cinci ani, Ayana Rodica Maria Cernat. Locuiesc într-o casă din Bucureşti, pe care au amenajat-o împreună şi de care sunt foarte mândri.

"Avem o locuinţă frumoasă. Trei câini, multe flori, în special trandafiri, un leagăn... Este cel mai bun loc de odihnă pentru noi, însă, din păcate, nu prea avem suficient timp să stăm pe acasă", spune Monica Iagăr.

Cei doi s-au cunoscut înainte de Olimpiada de la Sydney, în cadrul unei emisiuni sportive moderate de Cosmin, iar după aceea vedeta de televiziune a făcut tot posibilul să o cucerească pe Monica. "La Sydney, Cosmin nu s-a lăsat până nu ne-am întâlnit", îşi aminteşte fosta glorie a atletismului românesc.

"A încercat tot felul de tertipuri jurnalistice ca să mă cucerească. Am fost atunci pe un vaporaş, unde am servit un lunch drăguţ cu şampanie şi căpşuni", ne-a mărturisit Monica. Faptul că au rezistat împreună şapte ani este un motiv să se gândească "la bătrâneţi împreună".

Monica nu prea se înţelege cu "dulcegăriile" soţului

Deşi se poate spune că sunt VIP-uri în adevăratul sens al cuvântului, soţii Cernat dau dovadă de o modestie rar întâlnită. Se iubesc şi nimic nu pare să le zdruncine armonia. Bârfele apărute în presă despre admiratoarele şi admiratorii celor doi au trecut fără să le afecteze relaţia. Nici deplasările frecvente în străinătate, ale Monicăi sau ale lui Cosmin, în interes de serviciu, nu le-au umbrit încrederea unul în celălalt, chiar dacă după aproape fiecare dintre aceste delegaţii s-au auzit diverse lucruri nu tocmai plăcute.

Cosmin Cernat este "romanticul" familiei. Monica recunoaşte că nu prea se înţelege cu "dulcegăriile", dar "soţul este o fecioară romantică". "Pe mine mă apucă, dar îmi trece repede", recunoaşte campioana.

Relaţia lor a durat atât de mult pentru că, deşi sunt două persoane foarte cunoscute, acasă sunt doar ei: Cosmin, Monica şi Ayana. Fără reflectoare şi fără ziarişti indiscreţi. Cosmin spune mai, în glumă, mai în serios, că "decât nevastă de fotbalist mai bine soţ de atletă! E minunat, pentru că de la un asemenea om înveţi zi de zi".

În ceea ce priveşte viaţa profesională, nu sunt în competiţie, mai mult, se susţin unul pe celălalt. "Carierele noastre s-au completat una pe cealaltă, având în vedere că soţul meu este comentator sportiv şi amândoi avem aceleaşi studii, Academia Naţională de Educaţie Fizică şi Sport", spune Monica.

Şi când vine vorba de treburile casnice, soţii Cernat se ajută reciproc. Monica Iagăr recunoaşte că nu stă prea mult în bucătărie din cauza programului încărcat.

Din acest motiv, de cele mai multe ori, ia masa în oraş. În schimb, când are ocazia nu ratează "omletele foarte bune" făcute de Cosmin. Amândoi au foarte mult de muncă şi consideră că în familie se pot împărţi şi treburile casnice, fără să se facă prea mare caz din acest lucru.

Vedeta familiei

Familia Cernat este înconjurată de foarte mulţi prieteni. Actori, oameni de televiziune, ziarişti, dar şi de alte persoane fără statut de vedete, le sunt alături în momentele dificile ale vieţii, dar şi la bucurie.
La numai doi ani de la căsătorie, în viaţa celor doi a apărut Ayana Rodica Maria - despre care tatăl ei, Cosmin Cernat, spune cu mândrie că este "cel mai frumos cadou" pe care i l-a făcut vreodată Monica. Aceasta recunoaşte că fetiţa lor "are mai mult de la tata" decât de la ea.

Deocamdată, este la grădiniţă, la grupa pregătitoare, unde se pregăteşte "intens" pentru la anul, când va merge la şcoală. Îi plac căluţii şi cam toate jucăriile din lume. Deşi orice copil la vârsta ei îşi "impresionează" părinţii cu tot felul de năzdrăvănii, Ayana este foarte cuminte, uneori răsfăţată, dar în limita bunului-simţ, preocupată, bineînţeles, de sport. "Îi place gimnastica ritmică, pe care o şi practică.

Înoată foarte bine, dar face sport mai mult de divertisment, nu cred că va ajunge să facă sport de performanţă...", spune, cu modestie, mama. Şi totuşi Monica îşi aduce aminte că o singură dată mezina familiei le-a dat mari emoţii când au văzut-o urcată pe casa bunicilor să prindă o pisică. Când va creşte, Ayana ar vrea să fie "doctoriţă de oameni şi de câini", iar părinţii îşi doresc "ce îşi doreşte ea".

Colecţionari de monede şi ceasuri

Cei trei membri ai familiei Cernat se bucură de fiecare clipă petrecută împreună. Concediile şi le petrec în străinătate şi toate sunt reuşite, pentru că sunt împreună. "Ultimul a fost acum o lună în Bahamas. De fapt, majoritatea concediilor le petrecem în afara ţării, vorba lui Cosmin: "Şase luni pe an afară, şase în ţară", spune Monica.

Nici pasiunile soţilor Cernat nu sunt unele "de fiţe". Sportul, în special atletismul, a rămas dragostea Monicăi şi se pare că Ayana a moştenit-o în această privinţă.

"Atletismul pentru mine este o plăcere, un lucru care dă sens vieţii şi te face să ai pentru ce trăi", recunoaşte fosta campioană. Altfel, îi place să citească foarte mult, "cărţi genul Codul lui Da Vinci". Pe lângă nenumăratele medalii, Monica mai are o colecţie de monede din toate ţările pe unde a umblat. Cosmin Cernat iubeşte nespus de mult ceasurile.

Are, de altfel, o întreagă colecţie de ceasuri de mărci cunoscute, printre care Omega, Movado, Doxa şi Longines. Dar cel mai preţios este ceasul marca Doxa, primit cadou de la tatăl său.

Când are timp, citeşte o carte bună. În plus, colecţionează medalii aniversare de la competiţiile sportive la care participă.

VIP-uri cu microbul sportului în sânge

Monica Iagăr, fostă dublă campioană la săritura în înălţime, este, la 38 de ani, subcomisar în cadrul Serviciului Sport al Direcţiei Generale Informare şi Relaţii Publice din Ministerul Internelor şi Reformei Administrative. Îi place să fie poliţist, mai ales că era obişnuită cu rigoarea de pe vremea când câştiga medalie după medalie, la săritura în înălţime.

"Am vrut să devin Nadia Comăneci"

S-a născut la Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş, la 2 martie 1973. Tot la Sighet şi-a petrecut o mare parte din copilărie, despre care spune că nu a fost una "în adevăratul sens al cuvântului", pentru că sportul a fost principala ei preocupare. "Am început sportul de la şapte ani cu gimnastica, pentru că am vrut să devin <> , şi am sfârşit cu săritura în înălţime, ajungând Monica Iagăr".

Prima medalie a obţinut-o în 1986 la Campionatul Naţional de Juniori 3 din Bucureşti, cu un record naţional, iar din acel moment, "microbul sportului" i-a rămas în sânge. Iar "cel mai greu moment a fost cel de la Olimpiada din 2000. Eram favorită şi nu am reuşit decât locul 9. Din fericire, l-am avut alături pe cel care îmi este aproape de şapte ani, pe Cosmin, soţul meu", recunoaşte sportiva.

S-a lăsat de sport în 2006, pentru că aşa a simţit. "Familia, copilul şi faptul că atunci când nu mai poţi să faci marea performanţă trebuie să ştii când să pui stop" sunt cele trei lucruri care au determinat-o pe Monica Iagăr să iasă de pe scena sportului de performanţă cu fruntea sus. "În 2005, după Campionatul Mondial, nu mai aveam aceeaşi plăcere de a sări şi toate străduinţele erau degeaba, iar în februarie 2006 mi-am anunţat retragerea. Atunci am hotărât să nu mai continui", recunoaşte atleta.

Moderator cu "televiziunea în suflet"

Cosmin Cernat, "cu foarte multă televiziune în suflet", după cum îl caracterizează soţia sa, este moderatorul uneia dintre emisiunile de sport de la Kanal D. S-a născut pe 12 septembrie 1975 la Bucureşti. Şi-a început activitatea în presă în anul 1994 şi a comentat cinci ediţii ale Jocurilor Olimpice de la Campionatele Mondiale şi Europene de handbal masculin şi feminin şi opt ediţii ale Campionatelor Mondiale şi Europene de Atletism. În anul 2000 a obţinut râvnitul premiu APTR.

Cine este familia Cernat

Cu greu se poate scoate de la cei doi soţi vreun secret despre momentele frumoase sau mai puţin frumoase petrecute împreună. "Despre familie este întotdeauna greu să vorbeşti pentru că este o parte din tine. Momentele petrecute în familie e bine să rămână între pereţii casei şi să te bucuri cât mai mult de ele.

Din păcate, avem timp pentru alte activităţi cotidiene pe care le considerăm priorităţi în detrimentul familiei. Ăsta e rezultatul societăţii în care trăim", spune Cosmin Cernat.

Nu ar schimba însă nimic în viaţa lor, iar dacă ar fi să o ia de la început, fiecare dintre soţii Cernat ar face acelaşi lucru, "poate chiar mai bine în unele cazuri", susţine Monica. Consideră că a-i caracteriza cu deja mult prea pretenţiosul cuvânt "VIP" este puţin cam mult, în schimb recunosc faptul că au muncit foarte mult pentru ceea ce au realizat până acum.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite