Două reprezentaţii cu "Iubirea Fedrei", la Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Iubirea Fedrei", de Sarah Kane, în regia lui Mihai Măniuţiu, revine pe scena teatrului arădean cu două spectacole care vor avea loc sâmbătă şi duminică, la sala Studio, în ambele zile cu

"Iubirea Fedrei", de Sarah Kane, în regia lui Mihai Măniuţiu, revine pe scena teatrului arădean cu două spectacole care vor avea loc sâmbătă şi duminică, la sala Studio, în ambele zile cu începere de la ora 19.00.

"Iubirea Fedrei" este o repovestire feministă, oarecum inversată, a mitului antic, cu o Fedra puternică şi lucidă şi un Hipolit supus instinctelor.

Regizorul Mihai Măniuţiu a împins şi mai departe această lectură "deziluzionată", sugerând în final, nici mai mult, nici mai puţin, că Fedra îşi mimează moartea spre a scăpa, probabil, de concurenţa fiului vitreg la tronul lui Theseu.

Din distribuţie fac parte Irina Wintze (Fedra), Zoltán Lovas (Hipolit), Liliana Balica (Strophe), Ovidiu Ghiniţă (Doctorul/Preotul), Călin Stanciu (Theseu), Carmen Vlaga (Femeia din cuşcă), Andrei Elek, Mariana Tofan - Arcereanu, Sorin Calotă, Carmen Butariu, Ioan Peter, Bogdan Costea, Cătălina Pop, Marian Parfeni (Bărbaţi şi femei).

Spectacolul a adus actorilor acestei piese patru nominalizări la Premiile UNITER din anul 2006, respectiv pentru cea mai bună actriţă în rol principal - Irina Wintze, pentru rolul Fedra, pentru cel mai bun actor în rol principal - Zoltán Lovas, pentru rolul Hipolit, Doru Păcurar, pentru cea mai bună scenografie şi pentru cel mai bun spectacol.

Preţul unui bilet de intrare este de 15 lei, iar pensionarii, elevii şi studenţii beneficiază de reducere. (Paula Bulzan)

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite