Două grupări de recuperatori au fost arestate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zilele trecute, ofiţerii de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Mureş au anihilat, în colaborare cu Brigada de Combatere a Crimei Organizate

Zilele trecute, ofiţerii de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Mureş au anihilat, în colaborare cu Brigada de Combatere a Crimei Organizate Târgu Mureş şi cu sprijinul SRI, două grupări mafiote de recuperatori ce acţionau pe raza judeţului Mureş.
Au fost arestate şapte persoane, altele două având mandat în lipsă. Potrivit şefului BGCO Mureş, cele două grupări şi-au împărţit sferele de influenţă, cea condusă de Miklos Romeo acţionând în jurul Târgu Mureş, iar cea condusă de Augustin Biga, în Reghin şi Valea Mureşului. Miklos Romeo a fost prins săptămâna trecută într-un tren, la Sighetu Marmaţiei, în timp ce încerca să fugă din ţară, iar Biga Alexandru a fost surprins ieri în flagrant la Târgu Mureş, când încasa o taxă de protecţie de 9.100 lei de la o victimă, în faţa sediului unei bănci. "Sunt mai mult de zece denunţuri, iar grupările criminale au recurs la ameninţări, agresiuni corporale şi chiar la tortură, înregistrându-se cazuri în care victimelor le-au fost rupte picioarele. Au fost cazuri când oamenii ameninţaţi au stat ascunşi în păduri pentru a nu fi găsiţi de grupările mafiote. Recuperatorii desfăşurau în mod coordonat activităţi de violenţă în scopul recuperării unor bunuri mobile şi imobile, de la diferite persoane, în special a unor sume de bani, între 3.000 lei şi 60.000 lei", a declarat şefului BGCO Mureş. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi de instanţa de judecată, recuperatorii riscă o pedeapsă privativă de libertate cuprinsă între 5 şi 20 de ani. Menţionăm că Miklos Romeo, cap al lumii interlope târgumureşene, a fost implicat în urmă cu câţiva ani într-un alt scandal, fiind acuzat şi atunci de şantaj. La acea vreme, se pare că Miklos Romeo, care era totodată şi gigolo local, ar fi şantajat mai multe femei din oraş să îl sprijine financiar, ameninţându-le că în caz contrar va trimite soţilor acestora poze şi filme porno realizate de el în timp ce le oferea plăceri. De asemenea, gruparea lui Biga Alexandru, cel de la care a pornit practic conflictul din Apalina dintre trupele DIAS şi rromii din cartier, din data de 7 septembrie 2006, a fost reţinută şi pentru trafic de minori în scopul practicării prostituţiei, şantaj şi proxenetism.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite