Două fetiţe gemene au interdicţie de la autorităţi să spună mamă şi tată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Minciună, disperare, bătaie de joc. Două fetiţe gemene din Caraş-Severin, în vârstă de 3 ani şi jumătate, se luptă cu viaţa şi cu refuzul autorităţilor locale de a le da părinţii. Au

Minciună, disperare, bătaie de joc. Două fetiţe gemene din Caraş-Severin, în vârstă de 3 ani şi jumătate, se luptă cu viaţa şi cu refuzul autorităţilor locale de a le da părinţii.
Au fost părăsite în maternitate, acum patru ani, imediat după naştere. Nimeni nu a vrut să mai ştie de ele, nici mama, nici tatăl, nici bunicii. S-au născut prematur. Au stat 52 de zile în incubator. Acum, suferă de epilepsie şi sechele cerebrale prematurizate. Plus anemie, lipsă de calciu şi magneziu. După ce au stat un an în plasament la o fundaţie americană, din octombrie 2003 şi până în prezent se află în plasament la o familie de români. Deşi în noiembrie 2003 au obţinut atestatul de familie adoptatoare, nici până în prezent cei doi soţi nu le-au putut adopta din cauza tărăgănării autorităţilor locale. Procedura de adopţie nu a fost finalizată, iar autorităţile aruncă pisica dintr-o ogradă în alta. Părinţii sunt ataşaţi de micuţe şi nu au vrut sub nicio formă să le separe. "Suntem purtaţi pe drumuri, spune mama. Chinuiţi, luaţi în bătaie de joc. Am crescut fetele de la un an şi o lună şi vrem să le ducem până la sfârşitul vieţii pentru că le iubim enorm. Ne zbatem foarte mult pentru sănătatea lor. Numai noi ştim cât de frumos le îngrijim şi le mângâiem în momentele lor de criză. Am depus memorii la prefectură, la primărie. E vorba de delăsare, de rele intenţii. Cazul se putea rezolva şi urgenta de la bun început". Pentru că demersurile nu s-au încheiat pe vechea lege, până la 1 ianuarie 2005, adopţia urmează acum să fie instrumentată pe noua lege a adopţiilor. Direcţia pentru Protecţia Copilului din Caraş-Severin trebuia să comunice datele copiilor în evidenţa centralizată a comitetului român pentru adopţii, ceea ce nu s-a întâmplat. Dacă se respectau aceste proceduri, era posibil ca, în vara anului 2004, cei doi soţi să fie părinţii cu acte ale fetiţelor. Indolenţa autorităţilor însă a făcut ca acest caz să stea pe loc timp de patru ani de zile.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite