Două comisii, două diagnostice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

medici, printre care prof. dr. Vlad Ciurea, neurochirurg la Bagdasar Arseni, prof. dr. Dan Tulbure, terapie intensivă, Fundeni, prof. dr. Doina Dimulescu, cardiolog, director al Spitalului Elias.


medici, printre care prof. dr. Vlad Ciurea, neurochirurg la
Bagdasar Arseni
, prof. dr. Dan Tulbure, terapie intensivă, Fundeni, prof. dr. Doina Dimulescu, cardiolog, director al Spitalului
Elias
. Dr. Florin Exergian, specialist în intervenţiile pe coloană, nu a fost invitat să facă parte din această comisie. Dr. Exergian lucrează tot la
Bagdasar
, dar nu este cadru didactic, ca prof. Ciurea. Diagnosticul pus de această comisie a fost de hernie de disc L4L5 cu compresie radiculară. Cea de-a doua comisie, numită de ministrul sănătăţii, a stabilit însă un alt diagnostic. Surse medicale au declarat pentru ziarul Adevărul că preşedintele avea hernie de disc cu sindrom de "coadă de cal", ceea ce înseamnă că situaţia şefului statului era mai gravă. Diagnosticul pus de echipa formată din dr. Florin Exergian, dr. Vasile Ciubotaru şi prof. dr. Constantin Popa impunea operaţia de urgenţă. Astfel, durerea resimţită pe traseul sciaticului era considerată doar o manifestare a suferinţei produse de compresia nervului. Deficitul motor constatat semnala o suferinţă a tuturor rădăcinilor nervoase care pornesc din acea zonă, alcătuind o imagine de "coadă de cal". Riscul era o pareză sau chiar paralizia membrelor inferioare.

Băsescu, deranjat de atitudinea lui Oprescu
Traian Băsescu a cântărit mult timp decizia dacă să se opereze în ţară sau să plece la Viena, spun surse apropiate celor implicaţi în acest caz. La un moment dat chiar, preşedintele Traian Băsescu era în legătură telefonică directă cu ministrul sănătăţii şi cu ministrul de externe, Mihai Răzvan Ungureanu, care, la rândul său, era pe fir cu medicii austrieci. Se pare că preşedintele a fost deranjat şi de atitudinea pe care a avut-o dr. Sorin Oprescu faţă de cazul său. şeful statului nu ar fi fost încântat că Oprescu a avansat termenul de 48 de ore pentru refacere. Traian Băsescu s-a temut că dacă refacerea se produce mai greu, el va fi considerat bolnăvicios, spun aceleaşi surse. De altfel, conf. dr. Gheorghe Iana, medicul care l-a examinat duminică seară pe Băsescu, a refuzat să mai facă parte din comisia medicală condusă de dr. Oprescu.

Ministrul sănătăţii nu recunoaşte comisia de la Municipal
Ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat, ieri, că înfiinţarea comisiei şi implicarea prof. dr. Sorin Oprescu în comisia care l-a examinat pe preşedinte nu au fost decât un exerciţiu de imagine. "În România, nu oricine poate să înfiinţeze comisii medicale atunci când doreşte. Ministerul Sănătăţii este cel care îşi asumă responsabilitatea pentru starea de sănătate a preşedintelui, deoarece este o problemă de securitate naţională".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite