Dosarul consulului de la Chişinău a fost trimis la Parchetul General

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul justiţiei, Tudor Chiuariu, a transmis ieri Parchetului General cererea formulată de procurorul general al Republicii Moldova, prin care se solicită luarea unei decizii privind

Ministrul justiţiei, Tudor Chiuariu, a transmis ieri Parchetului General cererea formulată de procurorul general al Republicii Moldova, prin care se solicită luarea unei decizii privind începerea urmăririi penale împotriva consulului român de la Chişinău, Alexandru Rus.

În calitate de consul al României la Chişinău, Alexandru Rus beneficiază de imunitate în faţa legii penale a Republicii Moldova. Pe baza dosarului transmis de autorităţile judiciare din Republica Moldova, urmează ca organele de urmărire penală competente să stabilească dacă sunt suficiente indicii pentru începerea urmăririi penale. Reamintim că pe 11 septembrie a.c.

Procuratura Generală a Republicii Moldova a solicitat Ministerului Justiţiei examinarea materialelor pentru începerea urmăririi penale în privinţa consulului român la Chişinău, Alexandru Rus, suspectat de abuz în serviciu şi corupere pasivă.

Acuzaţiile Anchetatorii din Republica Moldova susţin că, în cadrul cauzei penale, a fost documentată activitatea ilegală a Inei Russu, directorul agenţiei de turism INA Tour, care a intermediat şi favorizat obţinerea ilegală de vize româneşti pentru cetăţenii moldoveni.

În activitatea ilegală a acesteia a fost implicat, potrivit Procuraturii, şi consulul Alexandru Rus, care, "abuzând de poziţia sa oficială, a acordat nejustificat vize de intrare în România anumitor cetăţeni moldoveni fără a verifica autenticitatea actelor depuse de agenţia de turism a suspectei".

Reamintim că o anchetă realizată de ziarul "Adevărul" şi Centrul Român pentru Jurnalism de Investigaţii a stat la baza acestui scandal. Jurnaliştii au realizat un flagrant, demonstrând astfel că vizele pentru România se acordă rapid cu "o atenţie" de 300 de euro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite