Dosarul Zambaccian aduce Guvernul Năstase la DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

nu este cunoscut nici inventarul bunurilor în valoare de 100.000 de dolari pe care Adrian Năstase le-ar fi primit din China. De două zile, avocata Marieta Anastasescu, singura persoană care ar fi

nu este cunoscut nici inventarul bunurilor în valoare de 100.000 de dolari pe care Adrian Năstase le-ar fi primit din China. De două zile, avocata Marieta Anastasescu, singura persoană care ar fi putut să lămurească situaţia, este de negăsit.
După preşedintele Camerei Deputaţilor, Adrian Năstase, soţia sa, Dana, şi fostul consul al României la Hong Kong Ioan Păun, ieri a venit rândul fostei şefe de la Inspectoratul în Construcţii, Irina Jianu, să afle oficial pentru ce s-a început urmărirea penală pe numele ei în dosarul "Zambaccian". Irina Jianu s-a prezentat la sediul DNA în jurul orei 9.45, însă nu a stat decât 30 de minute, urmând a se prezenta la o dată ulterioară pentru a da o declaraţie scrisă în calitate de învinuit. Irina Jianu este acuzată de dare de mită, fiind suspiciuni că astfel ar fi fost menţinută în funcţie. La ieşirea de la DNA, întrebată de ce a venit acolo, Irina Jianu a răspuns sec: "Ca să mă filmaţi voi". La insistenţele jurnaliştilor care încercau să afle chiar de la Jianu cine i-ar vrea răul, aceasta a spus "întrebaţi-l pe şeicaru", fără a preciza exact cine este persoana nominalizată. Astăzi urmează ca în faţa procurorilor DNA să se prezinte fostul ministru al transporturilor Miron Mitrea, cercetat penal în dosarul în care cap de afiş este Adrian Năstase.

În containerul din China putea fi adus parchet pentru tot blocul
Conform declaraţiei de avere a lui Adrian Năstase, suprafaţa apartamentului pe care îl deţine în strada Zambaccian este de 378 metri pătraţi. Cum în imobilul respectiv mai există două apartamente identice şi unul ceva mai mic, rezultă că suprafaţa totală locuibilă este de aproximativ 1.450 metri pătraţi. Până acum, în dosarul Zambaccian au apărut informaţii conform cărora Adrian Năstase ar fi primit un container cu bunuri din China. Containerele pentru transport internaţional de mărfuri sunt de două dimensiuni, 32 metri cubi, respectiv 66 metri cubi. În aceste condiţii, este posibil ca Adrian Năstase să fi primit în container parchetul pentru întreaga clădire, cât şi alte materiale şi obiecte necesare pentru finisaje.

Patru întrebări pentru procurorii anticorupţie
Considerând necesară o clarificare oficială a celor ce se întâmplă în dosarul "Zambaccian", ziarul Adevărul a adresat Departamentului Naţional Anticorupţie patru întrebări:
* Care sunt motivele percheziţionării apartamentelor aparţinând lui Andrei Năstase, Marieta Anastasescu şi Xenophon Xenakis?
* Ce calitate au aceştia în dosarul "Zambaccian"?
* De ce au fost aplicate sigilii pe uşile apartamentelor celor trei?
* Există o listă a bunurilor pe care le-ar fi primit Adrian Năstase din China care să fie confruntată cu rezultatul percheziţionării?

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite