Dosarul "Rompetrol" va ajunge în instanţă, pe felii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Rompetrol, Dinu Patriciu, s-a prezentat, ieri, la Parchetul General, unde urma să i se prezinte materialul de urmărire penală. "Înţeleg acum adevăratul motiv al demisiei lui Ilie

Preşedintele Rompetrol, Dinu Patriciu, s-a prezentat, ieri, la Parchetul General, unde urma să i se prezinte materialul de urmărire penală. "Înţeleg acum adevăratul motiv al demisiei lui Ilie Botoş", a spus Patriciu, motivându-şi declaraţia prin faptul că fostul procuror general afirma, cu două săptămâni în urmă, că ancheta în dosarul "Rompetrol" este finalizată în proporţie de 99,5%, lucru care ar fi departe de adevăr. Conform avocatului Cristian Iordănescu, procurorii au amânat, ieri, prezentarea materialului de urmărire penală, întrucât actele din dosar sunt foarte numeroase. El a adăugat că anchetatorii vor începe prezentarea materialului probator săptămâna viitoare, finalizarea acestei proceduri urmând a dura mai multe săptămâni. "Nu tot dosarul va fi trimis acum în instanţă. Se intenţionează trimiterea în instanţă a unei mici părţi din dosar, probabil pentru îndeplinirea angajamentului luat de fostul procuror general", a spus Patriciu, la ieşirea de la Parchetul General. Preşedintele Rompetrol consideră că partea din dosar care va rămâne în anchetă reprezintă un motiv "de hărţuire" a sa în continuare de către procurori. "Noi am fi dorit ca tot dosarul să fie trimis în instanţă, pentru a ne putea dovedi nevinovăţia", a mai precizat Patriciu.
În acest dosar, Dinu Patriciu este acuzat de o serie de infracţiuni economice. Tot ieri a venit la Parchetul General şi Alexandru Bucşă, vicepreşedinte pe probleme financiare la The Rompetrol Group BV Olanda, pus sub învinuire în aceeaşi cauză.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite