Dorul de iubită, înlocuit cu ambiţia carierei militare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

mai ales că o să am un loc sigur de muncă", spune unul dintre tineri. "Mi-era greu să-mi găsesc un alt loc de muncă şi am înţeles că, după 1 ianuarie 2007, vom fi plătiţi ca şi militari

mai ales că o să am un loc sigur de muncă", spune unul dintre tineri. "Mi-era greu să-mi găsesc un alt loc de muncă şi am înţeles că, după 1 ianuarie 2007, vom fi plătiţi ca şi militari profesionişti. şi bine plătiţi, nu aşa…", ne-a mai declarat, încrezător, un alt tânăr militar. Părinţii erau de acord cu alegerea copiilor: "Domne, armata e ceva sigur. Te şi educă, ai şi un serviciu sigur pentru că dacă lucrezi la patron te poate da afară când vrea el. Plus că armata le dă şi un acoperiş deasupra capului. Unde mai găsesc ei aşa ceva?". Dintre cei 20 de tineri care au depus sâmbătă jurământul la Craiova, niciunul nu este din Bănie. Ei au venit din Bucureşti, Braşov şi alte localităţi din ţară pentru a se specializa în informatică şi comunicaţii. şi pentru că armata este într-o continuă schimbare, militarii de la Brigada de Instrucţie Transmisiuni Craiova vor fi conduşi de o femeie.

Armata va angaja 1.200 de militari
Peste 6.000 de militari din întreaga ţară au depus, sâmbătă, ultimul jurământ din istoria soldaţilor încorporaţi pe bază de conscripţie. Dintre aceştia, 500 de recruţi au rostit promisiunea solemnă în Bucureşti, la sediul Brigăzii 122 Logistică. Conform purtătorului de cuvânt al MApN, locotenent-colonelul Gelaledin Nezir, "o bună parte dintre cei care au depus jurământul intenţionează să rămână în armată şi după 1 ianuarie 2007". Pentru restul, data aderării României la Uniunea Europeană va reprezenta reîntoarcerea acasă. De asemenea, comandantul Comandamentului Întrunit, generalul Cătălin Zisu, a anunţat că armata va angaja, în perioada imediat următoare, peste 1.200 de militari. (Claudiu Berbece)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite