Dorel Sandor, favorit pentru postul de consilier prezidential pe probleme de securitate nationala

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Analistul Dorel Sandor are mari sanse de a ocupa scaunul de consilier prezidential pe probleme de securitate nationala, ramas liber dupa transferul lui Vasile Blaga de la Cotroceni in fruntea

Analistul Dorel Sandor are mari sanse de a ocupa scaunul de consilier prezidential pe probleme de securitate nationala, ramas liber dupa transferul lui Vasile Blaga de la Cotroceni in fruntea Ministerului de Interne. Avand in vedere trecutul lui Sandor, eventuala sa desemnare - operata de Traian Basescu - in cea mai importanta functie din schema Administratiei Prezidentiale contine toate premisele pentru a intra in categoria numirilor controversate (tip Silvian Ionescu), de natura, in principiu, a-l determina pe seful statului ca, dupa cateva zile, sa-si declare "dezamagirea" fata de propriul sau act. Inainte de momentul decembrie 1989, Dorel Sandor a fost cadru didactic de nadejde (profesor de socialism stiintific) la Academia "Stefan Gheorghiu" si la Centrul de Perfectionare a Cadrelor (CEPECA) peceriste, pentru ca dupa Revolutie sa sara in barca fesenista. Dupa ruptura dintre Ion Iliescu sI Petre Roman din 1992, omul l-a ales pe ultimul, pe care l-a consiliat pana in 2000, atunci cand si-a adus clientul, candidat la Presedintie, la "performanta" - de care, la acea vreme, actualul sef al statului obisnuia sa rada cu pofta - de a obtine 2% din voturi. In 2001, dupa victoria "platformei Basescu" in PD, Sandor a parasit partidul, s-a aciuat pe langa Palatul Cotroceni, sub Iliescu, dar a ajuns, trei ani mai tarziu, pe filiera Theodor Stolojan, in staff-ul de campanie electorala al Aliantei D.A. Conform unor surse din zona prezidentiala, numirea responsabilului cu securitatea nationala ar urma sa se produca in aceasta saptamana. Deocamdata, amintitul consilier prezidential va exercita, o perioada, si prerogativele de sef al Administratiei Prezidentiale, insa Traian Basescu intentioneaza sa separe cele doua functii, operatiune realizabila doar prin ordonanta de urgenta a Guvernului sau prin modificarea legii organice, in Parlament.
Traian Basescu, vedeta finalei Cupei Romaniei la hochei
Finala Cupei Romaniei la hochei pe gheata a constituit un excelent prilej pentru Traian Basescu de a mai scapa de plictiseala de la Cotroceni. Tip activ, caruia nu-i place sa rugineasca intr-un birou, chibit de tribuna cu state vechi, seful statului a profitat, ieri, de week-end pentru a trage o fuga pana la patinoarul Mihail Flamaropol ca sa-si vada componentii clubului de suflet (Steaua) incrucisandu-si crosele cu hocheistii de la Sport Club Miercurea-Ciuc. A venit cu cinci minute inainte de meci, "tras" la helanca si geaca. Daca aparitia altor politicieni pe stadioane ori sali de sport este, indeobste, primita cu huiduieli si fluieraturi, Basescu si-a facut intrarea in aplauzele si uralele atat ale galeriei steliste care domina patinoarul, cat si ale grupului de 30-40 de suporteri ciucani. De altfel, pe tot parcursul meciului, intre doua scandari cu injuraturi pe teme etnice, romanii si (mai ales) secuii au avut grija sa bage cate-o tapuritura cu "Tra-ian Ba-se-scu!". Presedintele a savurat fazele de joc, mai ales body-check-urile la mantinela si crosele puse la turloaiele adversarului, soldate, in minutul 7,00 al partidei, cu prabusirea unei placi de plexiglas menite sa asigure protectia capetelor spectatorilor in fata izbiturilor pucului. In pauze, Basescu s-a incalzit cu cafele, a sudat cateva tigari, s-a intretinut cu presedintele Comitetului Olimpic, Octavian Morariu, si s-a tras in poza cu fetele din lotul national de gimnastica, pe care antrenorii Octavian Belu si Mariana Bitang le-au adus sa vizioneze un sport barbatesc, pe care, mai nou, il practica si femeile. La final, seful statului a plecat in graba, refuzand sa le inmaneze personal cupa castigatorilor - stelistii - pe considerentul ca "in mijlocul sportivilor, in arena, trebuie sa fie oamenii de sport", dar a zabovit, totusi, 20 de secunde, pentru a-si saluta fanii din secuime.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite