"Domnule preşedinte, lăsaţi-mă să-mi cresc copiii"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul Ovidiu Mirel Gulian, condamnat la doi ani cu executare, pentru că a avut o relaţie cu soţia sa pe când aceasta avea 14 ani, cere să se întoarcă la familia lui, care a ajuns la limita

Tânărul Ovidiu Mirel Gulian, condamnat la doi ani cu executare, pentru că a avut o relaţie cu soţia sa pe când aceasta avea 14 ani, cere să se întoarcă la familia lui, care a ajuns la limita supravieţuirii .

"Nu sunt un hoţ, n-am dat în cap la nimeni. Îl rog pe domnul preşedinte să mă lase acasă, să-mi pot creşte copiii. Soţia, fetiţa şi băiatul meu de 7 luni au nevoie de mine". Acesta este mesajul pe care Mirel Ovidiu Gulian, tânărul din Iaşi încarcerat pentru că şi-a iubit soţia, a ţinut neapărat să-l transmită, ieri, preşedintelui României, prin intermediul cotidianului "Adevărul".

L-am găsit pe Ovidiu Mirel măturând o stradă din Iaşi, alături de o echipă de deţinuţi de la penitenciar. Era demoralizat. Când a aflat cine suntem, a avut o tresărire de speranţă în privire. A vrut să ne spună neapărat povestea sa şi a familiei sale, distrusă de o sentinţă oarbă.

"Mă gândesc că o să vină iarna, iar ei nu au lemne de foc"

"O rutină, dar şi o mare povară, asta a devenit viaţa pentru mine acum, de când sunt în penitenciar. Tot o rutină era şi viaţa de acasă, numai că rutina de familie avea râset de copil", ne-a mărturisit, ieri, Ovidiu Mirel. În penitenciar, bărbatul se trezeşte la ora cinci, ia masa, iar la ora şase este transportat în oraş pentru a mătura străzile. Tot la ora cinci se trezea şi acasă, a ţinut să ne spună. La şase era în autobuzul care pleca din localitatea Movileni spre Iaşi. Numai că atunci mergea în oraş să muncească pentru copiii lui, ne-a mai mărturisit tânărul.

Bărbatul a ajuns să regrete că nu a fost încarcerat acum doi ani, când încă nu avea copii! "Dacă mă ridicau atunci, acum aş fi fost liber. Mă gândesc că vine iarna, iar soţia nu are lemne pentru foc. Ce-o să se facă ea acum cu copiii?", se întreabă Ovidiu Gulian. Cu ochii umezi, bărbatul ne-a rugat ieri să mai scriem neapărat ceva despre el. Să scriem ce s-a întâmplat în anul 2000, când el a fost acuzat de viol, "să vadă preşedintele Băsescu că el nu fuge de responsabilităţi" şi îşi asumă trecutul.

"Într-o seară, m-am îmbătat. Eram mai multe persoane. Am plecat cu acea femeie, văcăriţa, şi i-am dat şi o palmă, că eram beat. Ea s-a enervat şi ne-a făcut plângere. Că i-am dat o palmă recunosc, dar credeţi-mă că n-a fost vorba de mai mult. La proces, femeia şi-a retras plângerea. Oricum, cât a durat procesul, am stat aproape un an în închisoare. Eu am plătit o dată pentru acea faptă, de ce să mai plătesc a doua oară?", şi-a vărsat amarul Mirel Ovidiu Gulian.

Direcţia pentru Protecţia Copilului şi Justiţia, acuzate

Tânărul nu poate să uite cum a început povestea lui de dragoste cu cea care avea să-i devină soţie şi nu înţelege nici acum, până la capăt, de ce a trebuit să ajungă la închisoare. Pe Gabriela a cunoscut-o când avea 13 ani şi jumătate. Au început să iasă în oraş.

Era mai mult o relaţie de amiciţie la început, a ţinut să ne precizeze Ovidiu Mirel. "Părinţii ei o loveau crunt. I-au dat nişte bătăi de au băgat-o în spital. Nu o băteau neapărat din cauza mea, ci din orice motiv, mai ales că trăiau într-o sărăcie lucie. M-am apropiat mai tare de ea când, o dată, am văzut-o vânătă toată, şi am dus-o la spital. Pentru că de acasă nu-i aducea nimeni nimic, m-am îngrijit eu să aibă pe patul spitalului de toate", îşi aminteşte tânărul. Când cei de la spital au constatat că e minoră, au alertat Direcţia pentru Protecţia Copilului.

Cei de la Direcţie au convins-o pe Gabriela să depună la poliţie o plângere, pentru rele tratamente, împotriva părinţilor. Atunci, părinţii fetei s-au speriat şi au invocat relaţia pe care fata începuse să o aibă cu el. "Direcţia pentru Protecţia Copilului şi Justiţia m-au distrus pe mine, mi-au distrus familia. Îi chem pe toţi să meargă la mine în sat. Dau în scris că vor găsi cel puţin 20 de bărbaţi căsătoriţi cu femei minore. Eu nici nu mi-am imaginat că, având relaţia cu Gabriela, fac o infracţiune", ne-a mărturisit Ovidiu Gulian.

"Un deţinut-model"

Gardienii de la Penitenciarul Iaşi ne-au declarat că Mirel Ovidiu Gulian este un deţinut care n-a creat până acum nici cea mai mică problemă. "Ascultă tot ce îi spunem şi nu ridică probleme. Nu a avut altercaţii nici cu personalul din penitenciar şi nici cu ceilalţi detinuţi", ne-a declarat Lucian Moise, gardian la Penitenciarul din Iaşi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite