Doljul, răscolit pentru a lua urma bebeluşului furat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unde e micuţul?

Ancheta în cazul bebeluşului dispărut din maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova merge greu. Nimeni nu poate încă să spună cum a fost posibil să dispară un bebeluş din cel mai mare spital al Olteniei. Firma de pază a spitalului susţine că angajaţii săi nu pot interveni în interiorul secţiilor decât la cererea medicilor. Directoarea SJU a dezvăluit însă că, la momentul dispariţiei micuţului, în spital se aflau 200 de persoane, deşi nu era oră de vizită.
Comisarul Georgel Enescu, şeful poliţiei doljene, a declarat, ieri, că subordonaţii săi au în vedere o pistă în soluţionarea cazului. "După discuţiile cu asistentele de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, acestea ne-au declarat că au tot văzut plimbând-se pe holurile maternităţii, în ziua de joi, un bărbat. Încercăm să facem portretul robot al acestui bărbat şi să vedem dacă a fost implicat sau nu în dispariţia micuţului", a spus Enescu. Pe de altă parte, şeful IPJ Dolj a afirmat că poliţiştii doljeni au început verificările în centrele de plasament. "Ne gândim că poate copilul a fost luat din greşeală şi dus într-unul din centrele de plasament". Surse din poliţie afirmă că anchetatorii, ar mai avea o pistă în acest caz. După cum susţin sursele menţionate, ar fi vorba de o asistentă maternală al cărei copil a murit în urmă cu câteva zile.

Firma de pază a spitalului se consideră nevinovată
Între timp, firma care păzeşte Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova a intrat în conflict deschis cu conducerea unităţii medicale. Conducerea firmei Civitas susţine că nu este vinovată de dispariţia micuţului, dând vina pe personalul spitalului. Firma de pază susţine că angajaţii săi pot interveni în interiorul secţiilor medicale "numai la solicitarea personalului medical". "Conducerea societăţii noastre a fost informată de producerea evenimentului în jurul orei 19:00, aproximativ în acelaşi timp cu Poliţia, astfel că nu a putut organiza filtre de control imediat după sesizarea dispariţiei, la punctele de acces în incinta obiectivului, şi nici nu a putut organiza izolarea şi conservarea urmelor şi amprentelor de la locul faptei", se arată într-un comunicat dat publicităţii de conducerea Civitas.

Directoarea spitalului: "Şi ei ce păzesc, holurile goale?"
În replică, directoarea Spitalului Judeţean, Cristina Calangiu, i-a acuzat pe reprezentanţii firmei că nu şi-au făcut datoria. "Adică cum ei nu asigură paza secţiilor medicale? Păi atunci ce păzesc? Holurile sau birourile fără aparatură medicală? Mai bine domnii de la Civitas ar spune cum a fost posibil ca joi după-amiaza în spital să fie 200 de persoane în afara orelor de vizită", a răbufnit Calangiu. Directoarea a mai spus că va da firma în judecată şi va cere rezilierea contractului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite