Doina Melinte, protejată de Viorel Hrebenciuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doina Melinte are prieteni influenţi
Doina Melinte are prieteni influenţi

Doina Melinte şi-a schimbat tabăra politică după două decenii, ea abandonând PDL, partid al cărui membru fondator era, în favoarea PSD.

Preţul trădării a fost unul pe măsură, un post călduţ de vicepreşedinte la Agenţia Naţională Anti-Doping, cu rang de subsecretar de stat, şi, cel mai probabil,  îngroparea scandalului legat de participarea ilegală a fiicei sale la sesiunea specială de Bacalaureat rezervată olimpicilor.

Trecerea sa în ograda PSD a fost orchestrată cu ajutorul concitadinului ei, Viorel Hrebenciuc, şeful comitetului judeţean al PCR Bacău din ultimii ani ai comunismului şi eminenţa cenuşie a PSD-ului, dar şi un apropiat al fostei atlete, chiar dacă, ani buni, cei doi au fost, teoretic, adversari politici.

Ponta a dat o explicaţie hilară

De altfel, Hrebe a sfătuit-o pe Melinte să treacă la PSD, promiţându-i o protecţie solidă în cadrul partidului. Ceea ce s-a şi întâmplat, la puţin timp după ce a fost demisă de la ANST, ea fiind instalată la ANAD, pe o poziţie înaltă. „Am înlocuit-o pe doamna Melinte de la conducerea Agenţiei Naţionale pentru Sport şi Tineret pentru că nu eram convins că are toate aptitudinile manageriale pentru a conduce această instituţie.

N-am vrut să-i zic că de mâine e şomeră, de aceea i-am oferit o nouă funcţie", a încercat să motiveze premierul Victor Ponta mutarea, stârnind zâmbete publice, mai ales că schimbarea de fotoliu a venit după ce s-a descoperit că Melinte şi-a pus fiica pe listele examenului de Bacalaureat dedicat sportivilor, deşi aceasta nu e sportivă.

A inventat o federaţie pentru copiii şmecherilor

Întreaga  combinaţie din jurul Doinei Melinte are de fapt, la mijloc, şi o încrengătură politică cu iz de trădare premeditată din partea fostei campioane olimpice. Deşi era în tabăra PDL, anul trecut, ea a sprijinit înfiinţarea Federaţiei Române de Karting.

Conform cotidianului „Gazeta Sporturilor", în acesta concurează Andrei Ponta, fiul actualului premier, şi Mihai Tăriceanu, copilul fostului prim-ministru Călin Popescu-Tăriceanu, ambii din tabăra opusă celei în care se afla Melinte.

Noua federaţie a intrat imediat într-un conflict cu mai vechea Federaţie Română de Automobilism Sportiv şi, astfel, România a ajuns să organizeze simultan două campionate naţionale de carting, lucru cel puţin hilar din punct de vedere sportiv, dar uşor de ascuns ţinând cont de palida mediatizare a fenomenului respectiv.

Până să ajungă la ANST, Doina Melinte a fost, timp de 16 ani, preşedinte al DJTS Bacău, unde a supravieţuit indiferent de culoarea partidelor politice care au dominat oraşul moldovean, gurile rele spunând că ea a profitat de protecţia lui Hrebenciuc, atunci când la putere a fost PSD-ul, şi de cea a colegilor de partid atunci când situaţia s-a schimbat.

3.384 de lei este renta viageră pe care o primeşte lunar Doina Melinte, în afara salariului de funcţionar public.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite