Doi ziarişti de la "Monitorul de Bacău", agresaţi în faţa poliţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul ziarului "Monitorul de Bacău", Stelian Ungureanu, şi redactorul-şef adjunct al publicaţiei, Ramona Jitaru, au fost bătuţi luni seara de primarul comunei Dofteana, Costel Asaftei,

Directorul ziarului "Monitorul de Bacău", Stelian Ungureanu, şi redactorul-şef adjunct al publicaţiei, Ramona Jitaru, au fost bătuţi luni seara de primarul comunei Dofteana, Costel Asaftei, de viceprimarul aceleiaşi comune, Mircea Balcanu, şi de doi consilieri locali.

Ziariştii au încercat să îl fotografieze pe primar, în timp ce acesta era legitimat de poliţişti în cadrul unui control rutier. "Am apucat să spun <> , iar primarul mi-a aplicat un pumn în zona urechii. Nu am mai ştiut ce se întâmplă, pentru că pe mine au sărit primarul şi încă doi bărbaţi şi au început să mă lovească cu pumnii şi cu picioarele", a declarat directorul "Monitorului de Bacău", Stelian Ungureanu.

Redactorul-şef adjunct al publicaţiei, Ramona Jitaru, a fost pur şi simplu la un pas de linşaj. Ziarista a fost aruncată într-un şanţ de viceprimar şi de un consilier local, după care bărbaţii au început să o lovească cu picioarele. "Am încercat să-mi apăr capul şi burta, pentru că dădeau foarte tare cu bocancii şi încercau să mă lovească. Oricum, nu am apucat să facem mare lucru. Noroc că au intervenit agenţii de la Poliţia Rutieră Oneşti şi ne-am adăpostit în maşina lor", ne-a declarat ziarista.

"Omorâţi-i, să nu scape vii!"

"Ştiu doar că, în timp ce ne băteau, primarul urla: <> ", şi-a continuat Ramona Jitaru mărturisirea.

Incidentul s-a petrecut în faţa postului de Poliţie Dofteana, însă poliţiştii, inclusiv şeful de post, nu s-au deranjat să-i imobilizeze pe bătăuşi. Pe agresori au reuşit să-i oprească doar agenţii de la Poliţia Rutieră Oneşti.

Cei doi jurnalişti au mers la Spitalul Oneşti, apoi la cel din Bacău, pentru a fi trataţi. Ramona Jitaru are un picior în ghips şi mai multe contuzii. Stelian Ungureanu a suferit un traumatism în zona urechii şi acuză dureri de cap foarte puternice.

Dosare penale pentru bătăuşi

Poliţia municipiului Oneşti a întocmit dosare penale pentru lovire, violenţe şi distrugere, pe numele lui Costică Asaftei, primarul comunei, al viceprimarului Mircea Balcanu, pe numele tehnicianului de urbanism la Primăria Dofteana, Iancu Ivan, şi al şefului PSI la aceeaşi primărie, Daniel Hîrbu. Contactat de Adevarul, Costică Asaftei a declarat că el nu a participat la incident.

Primarul din Dofteana, Costică Asaftei, membru PSD, a făcut obiectul unei serii de investigaţii ale "Monitorului de Bacău". Articolele publicaţiei vizau cheltuirea unor fonduri publice şi vânzarea în condiţii dubioase a unui castel al familiei Ghica.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite