Doi români, împuşcaţi pentru că nu au venit la lucru – Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În centrul atenţiei presei spaniole de astăzi se află o nouă tragedie. Doi români care nu s-au prezentat la lucru, deşi primiseră un avans în bani, au fost împuşcaţi de spaniolul care îi angajase.

Un spital din Cordoba tratează fetiţele de origine străină împotriva pubertăţii precoce” informează „La Nueva España”.
20 de fetiţe de origine străină, dintre care opt sunt adoptate de mai mulţi ani de familii spaniole din Cordoba, se află internate în Spitalul Universitar Regina Sofia, unde sunt supuse unor tratamente care au drept scop întârzierea instalării pubertăţii precoce. Această măsură a fost luată pentru evitarea unor schimbări fiziologice bruşte, cauzate de primirea unor răspunsuri afective puternice, din partea părinţilor, şi de adoptarea unui nou tip de alimentaţie, mai bogat în proteine. Cele opt fetiţe adoptate sunt originare din Nepal (5), Ucraina (1), România (1) şi America de Sud (1).

A împuşcat doi români pentru că le plătise un avans, iar ei nu au mai venit la muncă” titrează cotidianul „ABC”.
Aseară, doi români din Madrid au fost internaţi în spital în stare gravă, cu plăgi împuşcate la nivelul feţei şi al pieptului. Atacatorul este un spaniol, supărat că plătise românilor un avans pentru o lucrare, iar aceştia nu mai veniseră la lucru. Când i-a întâlnit pe o stradă din San Sebastian de Reyes, Madrid, spaniolul nu a ezitat, a scos pistolul şi a tras cel puţin patru gloanţe în pieptul lui Vasile D., 33 de ani, iar apoi l-a împuşcat pe Radu C., 28 de ani, direct în figură, românul necesitând operaţii chirurgicale de reconstrucţie a unei părţi a feţei. 

Sute de oameni au venit la înmormântarea românilor decedaţi în incendiul din Miranda” anunţă cotidianul „ABC”.
Ieri a avut loc ceremonia de înhumare a românilor care au decedat în incendiul din Miranda de Ebro (Burgos), la care au participat sute de români şi spanioli impresionaţi de tragedie. Cei doi copii şi cele două femei, una dintre ele fiind mama micuţilor, au avut parte de o slujbă religioasă ortodoxă, oficiată de preotul român din localitatea Vitoria. A cincea victimă a incendiului, tatăl copiilor, decedat la spital, va fi înmormântat astăzi, într-un cadru restrâns. Viceconsulul României la Madrid, Eliza Diaconescu, a vizitat ieri rudele îndoliate din Miranda de Ebro.

A fost reţinut un grup de hoţi care a spart 72 de locuinţe în Alicante” anunţă „Diario Sur”.
Poliţia a reţinut 10 persoane, dintre care nouă români şi un spaniol, care făceau parte dintr-o grupare infracţională. Reţinuţii sunt acuzaţi de comiterea a cel puţin 72 de spargeri de locuinţe, în provincia Alicante. Banda era foarte bine organizată, având reţele de distribuţie a mărfii furate. Unii dintre infractori se angajau ca grădinari sau zugravi pentru a obţine informaţii despre proprietarii caselor şi valorile existente. Acuzaţii locuiesc în Gandia, provincia Valencia. Poliţia a descoperit că aceştia îşi transformaseră apartamentele şi garajele în depozite de marfă furată.

fotoexplicatie:

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite