Doi ostaşi ai lui Iisus Hristos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patriarhul Teoctist a fost primul conducător al unei biserici ortodoxe care a întins o mână fermă fraţilor catolici. Înalt Prea Fericitul a găsit un partener de dialog pe măsură în

Patriarhul Teoctist a fost primul conducător al unei biserici ortodoxe care a întins o mână fermă fraţilor catolici. Înalt Prea Fericitul a găsit un partener de dialog pe măsură în persoana Papei Ioan Paul al II-lea, trecut şi el în lumea drepţilor nu cu mult timp în urmă, pe 2 aprilie 2005. Invitaţia făcută Suveranului Pontif de a vizita România reprezintă un pas crucial pentru mişcarea ecumenică, fiind prima vizi-tă a unui Papă într-o ţară majoritar ortodoxă.

"Mileniul al doilea al istoriei creştine a început cu o dureroasă sfâşiere a unităţii Bisericii, dar se încheie sub semnul afirmării unei dorinţe sincere şi al unor eforturi de refacere a unităţii creştine", declara Patriarhul Teoctist, în mai 1999, dată la care Papa a pus piciorul pe pământ românesc. Slujba comună ţinută de cei doi lideri religioşi în faţa a sute de mii de credincioşi ortodocşi, romano-catolici şi greco-catolici a fost un moment emoţionant şi istoric. Vizita la Bucureşti a marcat deschiderea Vaticanului spre lumea ortodoxă, fiind urmată de turnee în Ucraina, Georgia şi Grecia.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite