Doi morţi într-un tragic accident de elicopter

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două persoane au murit, ieri, în urma prăbuşirii unui elicopter, în apropierea localităţii Berteşti, din judeţul Ialomiţa. La impactul cu solul, aeronava a luat foc, victimele fiind

Două persoane au murit, ieri, în urma prăbuşirii unui elicopter, în apropierea localităţii Berteşti, din judeţul Ialomiţa. La impactul cu solul, aeronava a luat foc, victimele fiind găsite carbonizate.

La locul tragediei s-au deplasat două autospeciale cu apă şi spumă, care au reuşit să stingă incendiul. Zona a fost împânzită de efective de jandarmi, poliţie şi ale Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa. Autorităţile nu au putut recupera decât o geantă, în care afla un laptop, o sumă de bani şi mai multe documente.

Potrivit Poliţiei, elicopterul, de tip "Robinson 22 Beta", de producţie americană, efectua un zbor comercial, la bordul aparatului aflându-se pilotul Constantin Ardeleanu, împreună cu un reprezentant al unei firme bucureştene care se ocupă cu emiterea tichetelor de masă.

Aparatul de zbor a decolat de pe platforma din Băneasa în cursul dimineţii de ieri şi urma să se deplaseze spre staţiunea Mamaia. Prăbuşirea s-a produs în jurul orei 10.00, foarte aproape de digurile Dunării.

Ministerul Transporturilor a anunţat că va deschide o anchetă pentru elucidarea cauzelor accidentului. Anchetatorii iau în calcul două cauze posibile: ceaţa persistentă care s-a lăsat de dimineaţă peste malurile Dunării sau o defecţiune tehnică.

Potrivit lui Christian Backer, directorului firmei Backer Aviation, care se ocupa cu mentenanţa elicopterului, eroarea umană este aproape exclusă.

Constantin Ardeleanu era un pilot foarte experimentat, cu peste 5.000 de ore de zbor la activ. Christian Backer a mai spus că starea tehnică a aeronavei era foarte bună, aparatul având doar un an vechime. În ultimii zece ani, în România au avut loc peste 20 de accidente în care au fost implicate elicoptere civile sau militare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite