Doi infractori ieşeni au evadat de sub nasul poliţiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premieră în poliţia ieşeană: doi infractori au evadat, luni seara, din arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Potrivit primelor cercetări, aceştia ar fi reuşit să taie gratiile de la

Premieră în poliţia ieşeană: doi infractori au evadat, luni seara, din arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Potrivit primelor cercetări, aceştia ar fi reuşit să taie gratiile de la celulă cu un bonfaier, după care au ieşit pe geamul camerei de detenţie, aflată la demisolul Poliţiei municipiului. Şase poliţişti din cadrul IPJ Iaşi sunt cercetaţi în legătură cu evadarea celor doi. Până la închiderea ediţiei, poliţiştii nu au dat de urma acestora.
Popovici Denis Gabriel şi Teodorescu Gabriel, cercetaţi pentru trafic de persoane şi, respectiv, furt calificat şi violare de domiciliu, au reuşit, luni seara, să fugă din arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi. Cei doi au smuls plasa de sârmă şi au tăiat grilajul metalic de la camera unde erau închişi. Potrivit şefilor poliţiei ieşene, evadarea a avut loc între orele 20,30-22,00.
În urma cercetărilor preliminare, reiese că bărbaţii ar fi reuşit să taie gratiile celulei, cu ajutorul un bonfaier, despre care însă şefii IPJ nu ştiu de unde îl aveau. "Pe înregistrarea video din faţa arestului, în jurul orei 20, se poate observa o persoană necunoscută care s-a apropiat de geamul camerei celor doi. Luăm în considerare şi posibilitatea ca persoanele să fi fost aşteptate de o maşină, în apropierea arestului", a declarat şeful IPJ Iaşi, comisarul-şef Liviu Zanfirescu. Încă de acum două seri, poliţiştii ieşeni au împânzit judeţul, pe urmele celor doi. Filtre formate din poliţişti, jandarmi şi poliţişti de frontieră, însoţiţi de câini dresaţi, verificau ieri fiecare maşină care intra sau ieşea din Iaşi. Cei doi au fost daţi în urmărire generală şi în consemn la frontieră.
Şase angajaţi ai IPJ, în comisia de disciplină
"Incidentul s-a produs doar ca urmare a neatenţiei poliţiştilor care trebuiau să asigure paza", este explicaţia pe care a dat-o Zanfirescu. Pentru a lămuri cauzele incidentului, cum a fost posibil ca doi infractori să fugă chiar de sub nasul lor, cum a ajuns bonfaierul la cei doi bărbaţi. şase poliţişti ieşeni sunt anchetaţi de comisia de disciplină. "Şeful arestului, şeful serviciului cercetări penale, şeful de tură şi cei care erau de serviciu în noaptea de luni, toţi sunt cercetaţi", a mai declarat Liviu Zanfirescu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite