Doi elevi au încercat sa deraieze mai multe trenuri - Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa din Peninsulă scrie astăzi despre un nou plan de investiţii al guvernului italian, menit să combată criza economică, care va fi prezentat în cursul zilei de vineri. O altă ştire de interes pentru ziarele italiene este cea legată de violul din parcul Caffarella din Roma şi de acuzaţiile pe care Karol Racz, unul dintre suspecţii români,  i le-a adus ieri,  presupusului său complice, Alexandru Loyos Isztoika.

Guvernul pregăteşte un nou plan de investiţii pentru a înfrunta criza”, titrează cotidianul „Corriere della Sera”. Guvernul italian va prezenta în cursul zilei de vineri,un nou plan de investiţii în infrastructuri menit să combată criza economică. Anunţul a fost făcut ieri, de către subsecretarul guvernului, Gianni Letta, ca urmare a unei întâlniri dintre guvern şi sindicatele din Peninsulă, care a avut loc la Palatul Chigi din Roma.

Violul de la Caffarella. Racz l-a acuzat pe Loyos că acoperă alţi doi ţigani”, scrie cotidianul „La Repubblica”. Românul Karol Racz (36 ani), zis şi „faţă de boxer”, suspectat de violarea unei adolescente italience, acum două săptămâni, în parcul Caffarella din Roma, l-a acuzat ieri pe presupusul său complice, Alexandru Loyos Isztoika, că ar acoperi, de fapt, alţi doi români, prieteni de-ai săi. Tot ieri, Karol Racz a stat de vorbă cu avocatul său, Lorenzo La Marca, dar şi cu deputatul Marco Bertrandi, membru al Partidului Radical, care i-a făcut românului o vizită la închisoarea Regina Coeli din Roma.


A fost demascată o grupare de traficanţi de clandestini din Libia”, anunţă tot cotidianul „Corriere della Sera”. Carabinierii au arestat ieri, în mai multe oraşe din Calabria, Sicilia şi Lombardia, 13 persoane, sub acuzaţia de schestrare de persoane, favorizarea imigraţiei clandestine şi falsificare de documente. Traficanţii erau specializaţi în transferul  cladestinilor din Libia, pe coastele mediteraneene ale Italiei.

Torino: Copii care voiau să provoace deraierea trenurilor”, relatează cotidianul „La Stampa”. Doi elevi de 14 ani din Caselle, Torino, au încercat, de trei ori în două săptămâni, să provoace deraierea unui tren de călători de pe ruta Torino-Ceres. Adolescenţii au blocat linia de cale ferată cu nişte plăci mari de ciment. Cei doi au declarat că au făcut totul din joacă, pentru a vedea ce se întâmplă în momentul impactului dintre tren şi blocul de ciment. Elevii sunt cercetaţi în prezent de poliţie, sub acuzaţia de atentat la circulaţia feroviară.


Lufthansa a lansat o provocare Alitaliei: trei noi rute naţionale”, anunţă cotidianul „Il Messaggero”. Compania aeriană Lufthansa plănuieşte să inaugureze trei noi rute naţionale, începând cu luna aprilie a acestui an. Acesta este anunţul făcut ieri de compania aeriană germană, într-un comunicat de presă, citat de agenţia Bloomberg. Noile zboruri vor fi efectuate între Milano şi Roma, de patru ori pe zi, Milano-Bari şi Milano-Napoli, de două ori pe zi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite