Doi frăţiori abandonaţi s-au cunoscut la orfelinat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andrei şi Gabriela şi-au vorbit pentru prima dată după ce au fost salvaţi de către Protecţia Copilului din mâinile celor care ar fi trebuit să-i crească Cei doi copii, în vârstă

Andrei şi Gabriela şi-au vorbit pentru prima dată după ce au fost salvaţi de către Protecţia Copilului din mâinile celor care ar fi trebuit să-i crească

Cei doi copii, în vârstă de 12 şi 9 ani, au ajuns într-o casă de tip familial, după ce reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului Suceava şi-au dat seama că micuţii sunt fraţi. Mai mult, autorităţile au aflat că Andrei şi Gabriela mai au trei fraţi, care ar trăi împreună cu mama lor undeva în judeţul Iaşi.

Timidă şi uşor speriată de ce urma să se întâmple, fetiţa a urcat cu oarecare reţinere în maşina care a dus-o de la Suceava la Gura Humorului, acolo unde se afla frăţiorul ei. Întâlnirea s-a dovedit emoţionantă. Chiar dacă nu s-au îmbrăţişat de la prima vedere, micuţii şi-au aruncat priviri curioase.

Fiecare era nerăbdător să afle cât mai multe despre fratele de sânge, dar bucuria i-a copleşit pe amândoi şi discuţia s-a închegat greu. "Mama mi-a spus că mai am patru fraţi, trei la Iaşi şi unul în Suceava. Pe Gabriela am văzut-o de două sau trei ori în Slatina (n.r. - comuna unde fraţii locuiau, dar în sate diferite). Mă bucur că acum suntem împreună. Sper să nu ne mai despartă nimeni", a mai putut să bâiguiască Andrei. "Era aşa cum mi l-am imaginat. Aş vrea să învăţăm amândoi la aceeaşi şcoală şi să fim împreună", a spus Gabriela.

Gabriela i-a oferit un mărţişor lui Andrei

Dacă Gabriela a fost destul de zâmbitoare, Andrei a fost mai puţin expansiv. Greutăţile pe care le-a întâmpinat de mic par să-l fi marcat şi maturizat prea devreme. La final, Gabriela s-a ridicat de pe scaun şi s-a apropiat de fratele ei. I-a oferit un mărţişor. I l-a dat din toată inima.

Pare să fi simţit asta şi Andrei, care a zâmbit pentru prima dată la întâlnirea de ieri. "Ceea ce s-a întâmplat cu aceşti copii este o minune. Numai Dumnezeu putea să facă aşa ceva, ca doi copii să fie preluaţi de noi în regim de urgenţă la o distanţă de câteva zile şi apoi să se constate că sunt fraţi. Ne vom strădui să le oferim şansa de a creşte împreună", a declarat Nicoleta Lenţa, purtător de cuvânt al Direcţiei pentru Protecţia Copilului Suceava.

Poveştile tulburătoare ale celor doi fraţi

Fiecare dintre cei doi copii are propria poveste tulburătoare. Andrei a fost primul care a ajuns în grija reprezentanţilor Direcţiei pentru Protecţia Copilului Suceava. Se întâmpla în urmă cu 10 zile, când copilul a fost luat de la casa presupusului tată. Băiatul fusese abandonat de mamă încă de la vârsta de 7 ani, iar apoi viaţa lui s-a transformat într-un adevărat calvar. Presupusul tată îl bătea şi îl înjura permanent, obligându-l să facă şi toate muncile pe lângă casă.

Gabriela a fost preluată de specialiştii de la Direcţia Copilului la începutul acestei săptămâni. Fetiţa locuia împreună cu bunicul. Vineri, fetiţa a întârziat de la şcoală, iar de frică să nu fie certată de bunic a mers la casa nelocuită a tatălui. Aici, a spart un geam şi a intrat într-o cameră unde a stat ascunsă până duminică la prânz, când a fost găsită de poliţiştii care o căutau.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite