Doi pe un bilet la teatru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cuplurile pot plăti doar un singur tichet. Teatrul Naţional le-a pregătit îndrăgostiţilor un weekend special de Valentine’s Day.

Iubitorii de teatru au ocazia să aleagă între spectacole „Clinica amanţilor”, „Scandal la operă” şi „Crimă şi pedeapsă”, la care fiecare cuplu va putea intra plătind un singur bilet. Printre spectatori se vor afla şi mari oameni de teatru. „Am mixat două eveni-mente, legate de cuplurule care vor să vină la teatru cu un singur bilet şi le dăm posibilitatea regizorilor pe care i-am invitat să decidă piesele pe care le vor pune în scenă”, a subliniat Vlad Rădescu, director interimar al Teatrului Naţional. Conducerea teatrului doreşte ca regizorii din alte instituţii teatrale să monteze spectacole la Târgu-Mureş, în detrimentul celor patru regizori angajaţi ai Naţionalului, dar clădirea în care invitaţii vor monta nu este nici până astăzi reabilitată, deşi ar fi trebuit finalizată acum un an. „Nu există întârzieri de plată, constructorul lucrează sau a lucrat cât i s-a achitat de către minister, sporadic şi insuficient”, a declarat Vlad Rădescu.

Lucrări cu probleme

El a arătat că sala mică e gata, dar are greşeli de construcţie precum lipsa unor instalaţii tehnice care trag cortinele. „Pe scurt, fosta conducere a teatrului nu s-a îngrijit să urmărească efectuarea lucrărilor”, explică Rădescu.
Illes Kalman, patronul firmei constructoare, a spus că valoarea totală a contractului este de 16,8 milioane de lei, din care s-au executat lucrări în valoare de 6,4 milioane. „În ritmul acesta de finanţare, lucrarea, demarată în decembrie 2005, se va încheia în 65 de luni de la data reluă-rii finanţării, care nu ştim când va veni. Nu pretindem sancţiuni, dar nu mai suntem dispuşi să lucrăm în avans, în condiţiile în care mereu am fost plătiţi cu 6-7 luni întârziere”, a declarat Illes Kalman.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite