"Doi marinari italieni de pe nava Bucaneer spun că vor fi ucişi dacă nu se respectă un ultimatum de 72 de ore" - Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziarele din Peninsulă tratează astăzi teme ca: misterul ultimatumului despre care doi marinari italieni au povestit rudelor lor, scandalul iscat de către declaraţiile comisarului european Verheugen cu privire la o ofertă din partea FIAT pentru acţiunile Opel şi alarma febrei porcine care se transmite la oameni în Mexic.

"Bucaneer, ultimatumul este un mister", titrează "La Repubblica". "Să se încheie o tratativă în 72 de ore, altfel vom fi ucişi". Acesta a fost mesajul disperat al marinarilor italieni care au avut convorbiri telefonice cu rudele lor din Italia. Firma proprietară a remorcherului şi reprezentanţi ai Guvernului au declarat: "situaţia este liniştită, nimeni nu a făcut aceste ameninţări". Ministrul de Externe Frattini a decis să trimită în Somalia pe Margherita Boniver, trimis special pentru urgenţe umanitare, care să faciliteze tratativele cu piraţii. Pe nava Bucaneer sechestrată de către piraţii somalezi pe 11 aprilie, se află 10 marinari italieni, unul croat şi cinci marinari români. 

"Gâlceavă între FIAT şi comisarul Uniunii Europene", anunţă "La Stampa". Guenter Verheugen, comisarul european al Industriei, într-un interviu radio a criticat conducerea FIAT pentru alegerea de a cumpăra o parte din acţiunile casei automobilistice Opel. "FIAT nu este constructorul automobilistic european care funcţionează. Mă întreb de unde această firmă plină de datorii vrea să facă două operaţiuni în acelaşi timp (se referă şi la tratativa FIAT-ului de a se unii cu Crysler)", a spus comisarul. Sergio Marchione, numărul unu al firmei italiene, a dezminţit declaraţiile lui Verheugen şi a spus că nu există o ofertă de cumpărare a acţiunilor Opel.

"În Mexic şi Statele Unite este alarmă a contaminării cu febră porcină", titreză "Il Giornale". Febra porcină nu se mai transmite de la animal la animal, ci a început să contagieze omul. Un număr de 60 de persoane au murit şi 1.000 sunt cazurile suspecte semnalate în Mexic. Se ipotizează blocarea activităţii în capitala ţării care are 20 de milioane de locuitori. Şi în SUA sunt opt cazuri semnalate de către autorităţile sanitare. Acestea au declarat că este probabil "prea târziu să poată fi controlată difuzarea virusului în Mexic".

"Nu aveam cu ce să îi hrănesc şi i-am abandonat", scrie "Corriere della Sera". Vorbeşte femeia de origine germană care şi-a abandonat împreună cu concubinul cei trei copii ai săi într-un restaurant din Aosta, dintre care unul în vârstă de câteva luni. Ina Caterina Remhof, 26 de ani, şi concubinul său, Sascha Schmidt, 24 de ani, au fost găsiţi după patru zile de la dispariţie la câţiva kilometri de oraş. Bunicii copiilor au sosit ieri din Germania pentru a însoţi micuţii în ţara natală unde vor fi încredinţaţi serviciilor sociale. Femeia a motivatul gestul său spunând că a rămas fără bani şi copiilor le era foame.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite